– Jeg mener at det var unødvendig å sparke i den situasjonen, men det er ikke noe dramatikk rundt dette, sier Rønning til VOL.

Sparket i ansiktet

Ifølge Harstad tidende, som var til stede på kampen, skal hendelsen ha skjedd etter en duell, da HIL-spiller Gabriel Andersen forsøkte å få løs ballen, i en situasjon som ifølge Harstad Tidende endte med at Rønning fikk et spark i ansiktet. Dommeren gav rødt kort for forseelsen, mens Rønning ble sendt på sykehus.

Men han brakk ikke nesen, som det først ble meldt.

– En av tennene mine ble kløyvd, men noe brudd er det ikke. Jeg fikk meg en trøkk og har hatt en del hodepine i etterkant, men føler meg bra nå, sier han.

Ferdig med saken

Harstad vant for øvrig kampen 3-2, der Melbo ledet 2-0 frem til det var femten minutter igjen.

Rønning understreker at han er ferdig med saken og at han ser fremover mot torsdagens kvalifiseringskamp mot Leknes. Den har han ikke planer om å spille.

– Jeg har ikke tenkt å spille noe særlig i år. At jeg spilte mot Harstad har med skadesituasjonen å gjøre. Nå har vi nøkkelspillere ute med skade, inkludert Mikal Olsen og Einar Haugerud. Vi får se hvordan skadesituasjonen blir utover året. Det gjenstår å se utover året om troppen er bred nok, eller om jeg eventuelt må trå til, sier han.

– Har god kontroll

Leknes er et lag som Rønning og Melbo har god kjennskap til etter at de møtte dem i fjorårets serie.

– Fjorårsoppgjørene mot Leknes var jevne. Vi kjenner dem godt og føler at det er et lag vi har god kontroll på. Samtidig er vi ikke så opptatt av hvordan motstanderne spiller. Vi skal spille vårt eget spill, så satser vi på at det er godt nok, utdyper han.

Satser på cupen

Dersom Melbo slår Leknes, går de videre til første runde i NM. Rønning og spillerne synes cupen er viktig og ser verdien av å avansere til første runde.

– Vi prøver å kvalifisere oss til NM hvert år. Om det ikke går, så blir ikke sesongen ødelagt. Samtidig hadde det vært stas å komme til første runde og kanskje møte et storlag. Det hadde vært bra for klubben, men også for supporterne våre, slår Rønning fast.