– Fokuset er på en kamp av gangen, ikke at vi vant grunnserien. Målet er hele tiden å spille vår beste kamp. Vi tar ikke lett på noe eller noen, sier Steen Knudsen til VOL.

Fjerde eliteseriesesong

Da Steen Knudsen forlot Øksil i fjor høst for å aksle trøya til laget fra Sogn og Fjordane, var det ikke første gang hun meldte overgang til en eliteserieklubb. Tidligere har hun spilt for både for KFUM Stavanger, TVN og Stod.

– Dette blir min fjerde sesong i eliteserien, men det er første gang at jeg har vunnet en tittel, presiserer 29-åringen, og sikter til cupgullet hun vant for et par måneder siden.

Da ble nemlig Førde Norgesmestre etter at de slo Oslo Volley. For to uker siden vant hun og lagvenninnene grunnserien. Snart er det duket for sluttspill, der det kan bli enda mer edelt metall.

– Vi er godt fornøyd med sesongen så langt. Samtidig må vi nullstille oss når vi nå skal inn i sluttspillet, sier hun og legger til at kampoppsettet blir klart lørdag.

–  Ekstremt treningsvillig

Førde og Steen Knudsen har sammen med Oslo Volley, feid gjennom årets serie, men havnet så vidt foran hovedstadslaget i grunnserien. Førde vant tretten av sine fjorten kamper. Når vi spør hvorfor laget har vært såpass gode, svarer vesterålingen.

– Det er et ekstremt treningsvillig lag. Vi har også veldig godt samhold i laget, der det er stor takhøyde for å by på seg selv. Vi har lov og leke, og da er det også lettere å blomstre. Men, skal jeg peke på en faktor, handler det om at vi trener godt og mye, utdyper hun, og legger til at Førde trener hver dag, utenom kampdag.

Ble bedre spiller

Når det gjelder egen utvikling, er ikke volleyballspilleren tvil om at hun har tatt nye steg det drøye halvåret hun har spilt for Vestlands-klubben.

– Jeg er i alle fall ikke ferdig utviklet som spiller selv om jeg har vært med lenge, for hadde jeg vært det, kunne jeg bare lagt opp. I Førde er det mange landslagsspillere på et høyt nivå og som har mye erfaring. Derfor får jeg en litt annen rolle i Øksil, der jeg ofte fungerte som en slags storesøster for mange av de yngre spillerne. Det at jeg verken er eldst eller har mest erfaring, gjør at jeg kan rette søkelyset mer på meg selv om min egen utvikling, forklarer hun.

Mye trening og tett kampprogram er ifølge Steen Knudsen den største og mest merkbare forskjellen på 1.divisjon og eliteserien.

– Kamptrykket er større. Med så mange kamper og treninger, så blir det et bra kjør i løpet av uka når man i tillegg har full jobb ved siden av, sier hun.

Hjemmekjær

Steen Knudsen arbeider for øvrig i regnskapsfirmaet Fjordane regnskap. Hun er samboer med Mathias Loftesnes, som også spiller i eliteserien, for Førdes herrelag, og som var hovedårsaken til at hun flyttet dit. Øksnes-kvinnen legger ikke skjul på at hun trives svært godt i Førde. Hvor lenge hun blir værende, er derimot ikke godt å si.

– Jeg er jo veldig hjemmekjær og har lyst å flytte tilbake en gang. Når det skjer, kan jeg ikke svare på nå, sier hun.

Selv om hun har funnet seg godt til rette i Førde, banker hjertet fortsatt intenst for Øksil.

– Når Øksil spiller, ser jeg kampene på Facebook og heier, selv om de ikke hører meg. Og så håper jeg at Øksils guttelag kommer og tar steget. Det er mye talent i klubben, slår hun fast.

Blir trener?

Å komme fra en lidenskapelig volleyballfamilie som Steen Knudsen gjør, der søstera Ragni også er landslagsspiller og mor Hanne mangeårig trener for Øksil, gjør at volleyballen sitter i blodet. Når vi spør om hun selv ser for seg en trenerkarriere når karrieren en dag er over, svarer hun.

– Det er nok stor sjanse for det, ja. Jeg en del erfaring med å trene yngre spillere og mener selv at jeg har noe å bidra med etter så mange år innenfor volleyballen, slår Marianne Steen Knudsen fast.