– Da jeg ble stemt ut, var jeg veldig lettet. Nå når jeg ser programmet på tv, blir jeg lei meg. Det er så mye som ikke blir vist på tv, som foregår i kulissene. Det er utrolig mye drama, sier hun.

Tøff barndom

Enoksen er særlig misfornøyd med måten hun ble fremstilt på gjennom den uka hun har vært på skjermen. Mens de fleste TV-seerne nok har oppfattet henne som en stille og sjenert jente, understreker Enoksen at det bare stemmer et stykke på vei.

–  Jeg er ganske tilbakeholden i møte med mye mennesker. Årsaken til det er at jeg har hatt en tøff oppvekst der jeg ble en del mobbet. Jeg er derfor avhengig av å bruke mer tid før jeg tør å åpne meg opp og by på meg selv. Gjengen på Paradise Hotel er en veldig sterk gruppe der mange stikker seg frem, og da er det ikke så lett å hevde seg. Jeg er ikke så stille i virkeligheten som jeg blir fremstilt som i Paradise. Det ble rett og slett for vanskelig for meg å vise hvem jeg egentlig er. Folk takler slike ting forskjellig, men for meg ble det veldig tungt å være der inne, sier hun.

Åpnet meg opp

Å by på seg selv var noe Enoksen sier hun gjorde mye av, men den delen av henne ble aldri vist på tv.

– Allerede første kvelden var det flere som kom til meg og ville ha støtte med tanke på spill og allianser videre, men det var klippet bort. Jeg viste også mye av meg selv til enkelte av de andre, men det ble heller ikke tatt med, sier hun.

Enoksen var den andre deltakeren som ble stemt ut av årets utgave av realityserien. Hun legger ikke skjul på at måten det skjedde på, er lite emosjonelt tilfredsstillende. Samtidig var hun ikke veldig overrasket at det var nettopp hun som forsvant ut.

– Jeg blei svikta under parseremonien. Jeg var usikker på Leo, som jeg stilte meg bak. Samtidig hadde jeg en sterk følelse av at jeg kom til å ryke ut og var derfor ikke sjokkert over at det skjedde. Men det var likevel vondt, og jeg gråt veldig mye i etterkant. Jeg synes dessuten det var veldig ufortjent, sier hun.

Mye drama

Det fleste som har sett Paradise Hotel, har vært vitne til betydelige mengder drama. Ifølge Enoksen er det enda mer drama i virkeligheten enn det som vises i de tusen hjem og hytter.

– Det er mye krangling og drama. Selv skulle jeg ønske at måten flere av de andre jentene oppførte seg på mot meg kom bedre frem. Det var mye taktikkeri og spill der man går bak ryggen på hverandre, sier hun.

Vennestøtte

I andre medier har man kunne lese at Enoksen fikk en psykisk knekk og måtte til psykolog etter at hun røk ut, for å få nødvendig hjelp. Det er en sannhet med modifikasjoner, ifølge henne selv.

– Alle som går ut får tilbud om psykolog. Jeg var der en gang, men ikke noe mer. Det er først og fremst familie og venner som har hjulpet meg og gitt meg støtte i etterkant, forteller 20-åringen.

Paradise Hotel er for lengst ferdig innspilt. Det har allerede gått halvannen måned siden Enoksen returnerte til Norge. Hun er derfor godt i gang med hverdagen igjen i Bodø.

– Kan ikke ta med alt

Da VOL kontakter presseansvarlig for TV3, Andreas Framnes og presenterer ham med kritikken fra Enoksen om at hun ikke ble fremstilt i tråd med den hun er, svarer han at det ikke lar seg gjøre å fremstille en deltaker helt i tråd med deres egen personlighet.

– Det skjer mye på hotellet hver dag og innholdet må derfor klippes ned. Det betyr at mye må bort. 24 timer skal klippes ned til en snau time, og det betyr naturligvis at alt som skjer på hotellet ikke nødvendigvis finner veien til skjermen, sier han.

Ingen mal

Framnes understreker at det ikke finnes en fast mal for hvordan en Paradise-deltaker skal være.

– Det foreligger ingen mal på hvordan en Paradise-deltaker skal være, men vi bruker mye tid på å og ressurser på å finne de som kan ha glede av å være med, og samtidig glede seerne, sier han.

Framnes understreker at alle deltakerne, uavhengig om sliter mentalt, eller ikke, får tilbud om psykologhjelp underveis.

– Deltakerne får tett oppfølging gjennom hele produksjonen, og vi gjør alt i vår makt for å sørge for at de har det bra. De får tilbud om psykolog både før, under og etter innspillingen av programmet, opplyser han.

– Fortsatt ei sympatisk jente

Før sesongen startet, uttalte Framnes følgende om hvorfor Thea Enoksens fikk være med i programmet: Hun ble plukket ut fordi hun er ei sympatisk jente med bein i nesa, og som ikke lar seg pille på nevnte nese. Det er egenskaper vi tror kan gjøre seg på hotellet i Mexico.

Når hun nå er ute av dansen, svarer pressekontakten følgende på spørsmålet om han syntes hun ble fremstilt i tråd med hans egne uttalelser.

– Thea er fortsatt ei sympatisk jente, med bein i nesa. Dessverre, så er det slik at man ikke rekker å bli like godt kjent med deltakere som opplever å måtte sjekke ut tidlig i sesongen, slår Andreas Framnes fast.