Oppvekstsjef Torbjørn Lappegard forteller om rektorstillingen ved Innlandet skole at man gikk bredt ut da den ble stående ledig.

– Vi har merket, til tross for at vi gikk bredt ut da vil lyste ut stillingen, at det er vanskelig å få søkere til rektorstillinger. Når det er sagt har vi fått en løsning som vi er veldig godt fornøyde med. Jan er en vi kjenner og vet hva stå for. Han kjenner samtidig skolen og lokalsamfunnet godt fra før, sier Lappegard.

– Vi fikk to søkere. Den ene var Jan Reinertsen, og tilsettelse av ham ble avklart mot slutten av forrige uke, forklarer oppvekstsjefen.

Glad i nord

Til tross for en tydelig østlandsdialekt er ikke Reinertsen noen nytilflytter.

– Nei, jeg har vært her så lenge at det snart begynner å vokse mose på meg, smiler han da VA spør om han er fersk på Innlandet.

– Jeg kom hit allerede i 1991, og grunnen til det var at jeg hadde vært i det militære i Nord-Norge. Det var så pass spennende å være nordpå at jeg ønsket meg tilbake. Det ønsket fikk jeg altså oppfylt .

– På den tiden kunne man velge og vrake hvor man ville jobbe, legger han til. Jan Reinertsen forteller at han periodevis har hatt rektoransvar ved Innlandet skole tidligere. Rektoren bor på Sortland, og har ett år bak seg på Lamarka skole for noen år siden.

Han synes slett ikke det er noe problem å pendle 50 minutter hver vei til Innlandet skole.

Få, men utfordrende

På Innlandet skole er det som kjent langt færre elever nå enn det var for noen tiår siden. Samtidig har elevtallene økt igjen de senere år.

– For tre år siden var det syv elever på skolen. Nå er det femten stykker. Til neste år blir vi enda en til. I tillegg er det barnehage integrert i skolen, forklarer rektor Reinertsen.

Han medgir at det ikke er så enkelt å slå sammen klasser. Når første til og med fjerde klasse er i lag kan man ikke holde på med fire ulike pensum. Man må kjøre felles undervisning, og det er krevende.

I enkelte fag er det ekstra ressurser til stede i klassene, og det hjelper.

Fasit for Reinertsens del er uansett at han trives svært godt ved skolen, sier han.