I dag er det år siden en gigantisk oppblåsbar kval vandret gjennom sentrum av Andenes for markere at arbeidet med turistattraksjonen The Whale for alvor var i gang. Ideen til prosjektet ble født for to år siden.

– 2. mai markerer vi at fase 2 av forprosjektet er ferdig og vi inviterer hele vaesterålsregionen til en presentasjon på Sortland. Vi har tatt mål av oss å lansere eierskapet til The Whale og den endelige plasseringen, sier prosjektleder Lisbeth Seppola.

2. MAI 2. mai skal Lisbeth Seppola, Camilla Ilmoni, Børre Berglund og Hanne Strager i The Whale presentere prosjektet for hele Vesterålen. Det skjer på Sortland. Foto: Jørn Aune

– Er det avklart hvem som skal eie og bygge attraksjonen?

– Vi har ikke eierskapet på plass, men håper å presentere det 2. mai, sier Seppola.

Investorer

Da kommunestyret i Andøy fikk informasjon om prosjektet 26. februar sa Børre Berglund at man var i dialog med investorer med tanke på å bygge hotell i tilknytning til turistattraksjonen.

Berglund opplyst også at man forventer 60 til 70.000 besøkende hvert år og at The Whale vil skape opp mot 25 helårlige arbeidsplasser.

Plassering

Den andre tingen det er knyttet spenning til, er hvor på Andenes The Whale skal bygges. Både øst- og vestsiden av havna på Andenes er aktuelle steder.

– Vi er i dialog med grunneiere om dette nå, sier Seppola.

Etter det VOL erfarer, er det området ved Fyret på Andenes som er det mest aktuelle. Det er også i dette området Hvalsafari AS er lokalisert og Seasafari ligger rett i nærheten.

– Tror på fullføring

Seppola sier at hun og prosjektgruppa har stor tro på at prosjektet blir realisert.

– Vi kaller markeringen på Sortland for en milepelsmarkering. Med det indikerer vi at det er et punkt på veien fram mot etablering, sier Seppola.

Ny nettside

I dag ble også nettsiden thewhale.no lansert. Her kan du finne informasjon om alt som har skjedd med prosjektet siden ideen ble unnfanget.