I helga feirer Rock Mot Rus 35-årsjubileum med artister som Sonde Justad, Frank Carter & The Rattlesnakes, Blood Command og Jesper Jenset på scena. I tillegg blir det selvfølgelig rockemønstring for amatørband.

Torsdag kveld var crewet bak festivalen samlet til møte. Blant de mange frivillige, finner vi Gabriel Alsos Lillejord som er med å arrangere RMR for første gang.

GLEDER SEG: Både Knut Olsen (til venstre) og Gabriel Alsos Lillejord gleder seg til å arrangere Rock Mot Rus. Knut er med for 25. gang, mens Gabriel er med for første gang. Foto: Jørn Aune

– Jeg skal jobbe i kiosken og som juniorvert. Jeg gleder meg til å vise juniorene rundt, sier Gabriel.

– Hvorfor er du med å arrangere?

– Det ha jeg hatt lyst til siden jeg var på Rock Mot Rus som publikum som sjuåring, sier niåringen til VOL.

– Er det noen artister du gleder deg til?

– Ja, jeg gleder meg til å høre Jesper Jenseth, sier Gabriel.

– En del av RMR – en del av meg

I andre enden av skalaen finner vi Knut Olsen. Han er med å arrangere RMR for 25. gang.

– Atmosfæren og miljøet lokker. Det er artig å være en del av RMR og RMR er kanskje blitt en del av meg. Det er et konsept jeg stiller meg helt og fullt bak og det er morsom at ungdom kan komme hit og møtes, sier Knut.

– Hva gjør at du stiller opp år etter år?

– Jeg har ei datter som er interessert. Det gjør det lett å si ja. Dessuten lovde jeg Kristin Krey at jeg skulle stille opp dersom hun ble leder av RMR, og at hun bare måtte ringe. Hun ble leder og hun ringte, sier Knut.

– Hva med årets artister?

– Jeg er nok mest på rockesiden og husker godt RMR-opptreden til Satyricon og Kovenant. I år er det Frank Carter & The Rattlesnakes som lokker, sier han.