– Det blir enormt mye bygevær i Vesterålen, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Bergen, Lars Andreas Selberg.

Han presiserer at bygeværet blir i form av snø og at temperaturene vil ligge på rundt null grader.

– Generelt for hele påsken så blir det veldig vinterlig vær. Det starter fredag, der vinden blåser fra østlig retning. Det blir en grei dag, med mye skydekke og en del sol. Lørdagen starter også bra, med en del sol, men så kommer bygene litt ut på dagen. Årsaken er kaldluft fra nord. Ellers blir det en del vind fra øst og nordøst, i tillegg til liten stiv kuling utsatte steder. Dette været vil fortsette på søndagen, selv om vinden kommer til å minke litt, sier han.

Kan endre seg

Bygeværet vil fortsette over helga, selv om meteorologen understreker at prognosene kan endre seg fortløpende.

– Slik det ser ut nå, så blir det bygevær utover i uka og i resten av påska, sier han.

Men bygene, i form av snø, er ikke ensbetydende med at det blir ruskevær.

– Det blir nok en del oppholdsvær og forhåpentligvis noe sol inni mellom, men det kommer som sagt til å snø en del. For de som er glade i å gå på ski, ligger det an til å bli veldig flotte forhold, særlig for pudderkjøring, sier han.

Neppe skredfare

Mye snøfall er ofte ensbetydende med økt skredfare, men Selberg presiserer at det ikke alltid er tilfelle.

– Det er vanskelig å si hvor de treffer, og i hvor store mengder de legger seg i terrenget. Derfor er det ikke sikkert at det blir så mye, sier Selberg.

Tørt vær og sol

Higer du etter en perfekt påske, men har planlagt å tilbringe den i Vesterålen, er det nok lurt å omkalfatre på planene og sette kursen sørover, eller enda lenger nord i stedet. Der er de foreløpige prognosene for påskeværet mer rosenrøde.

– Det kan se ut som om det flotteste påskeværet havner i Sør-Norge denne gangen, sier Lars Andreas Selberg.

Ifølge Eli Karin Gjengedal, ved Storm Weathersenter og som har vært værmelder på Tv2 i en årrekke, blir det flottest vær på Østlandet, men også i Finnmark.

– Her blir det tørt vær, sol og heller ikke så kaldt som det har vært i det siste, sier Gjengedal i et intervju med Dagbladet.

Når det gjelder påsketemperaturene i Vesterålen, så ventes de å ligge rundt null grader, pluss minus ett par grader, mesteparten av påska, ifølge yr.