– Jeg litt nervøs, men gleder meg. Sist la jeg mest vekt på såkalt nærtrylling, eller close up-magi. Nå blir det mer fokus på underholdning. Da må jeg gi litt mer, noe som blir skumlere, sier han.

Johansen innrømmer at nivået på de andre tryllekunstnerne han konkurrerer mot, gjør at han er ekstra spent.

– Nivået er skyhøyt og det er mange proffe som er med. Enkelte har vært i bransjen i 30 år. Jeg har bare holdt på i tre, sier han.

Mer populært

Ifølge Johansen er ikke trylling særlig utbredt i Norge, men mener at trenden er positiv.

– Trylling er med mye større i utlandet enn i Norge, men nå er ting i ferd med å skje. Stadig flere unge tryllekunstnere er på vei opp, sier han.

Ferske øyne

Med bare tre års erfaring som tryllekunstner, skulle man tro at Johansen stiller med et handikapp sammenlignet med de som har vært i gamet lenge. Selv tror han det kan være en fordel å ha så begrenset erfaring.

– Jeg ser kanskje triksene med ferske øyne, slik tilskuerne gjør. Jeg prøver i hovedsak å fremføre triks som jeg selv lar meg imponere over, sier han.

Oppdaget trylling seint

Selv om 34-åringen begynner å få tryllingen inn i fingrene, skulle han ønske at han startet å trylle på et mye tidligere tidspunkt.

– Da hadde jeg nok vært på et høyere nivå. Samtidig oppdaget jeg tryllekunsten seint, så det er lite å gjøre noe med nå. Jeg ble raskt hektet og ser på det som en lidenskap. Målet mitt er å bli så god som mulig, sier han.

Lite tid til øving

Med tre små barn er det begrenset hvor mye tid som kan brukes til øving. Hobbytryllekunstneren legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt mer tid til å øve, både generelt, men også foran fredagens sending.

– Det blir veldig hektiske dager i jobben som kjøpmann på Rema, i tillegg til familien. Jeg må bare gjøre det beste ut av det, sier han.

To vesterålinger

Dersom Johansen går videre fra dommerutvelgelsen fredag, er han klar for semifinalen, som starter i løpet av april.

Han er for øvrig ikke den eneste vesterålingen, eller sortlendingen for den saks skyld, som fortsatt er med i talentkonkurransen. Det er også Mathias Ditlefsen fra Sortland, som har imponert med sine jojo-ferdigheter.

Dommere i konkurransen for øvrig Mia Gundersen, Janne Formoe, Mona Berntsen og Bjarne Brøndbo.