Ifølge daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen, er dette noe som har vært under planlegging en periode.– Jeg har hatt kontakt med Altibox en god stund. Jeg hadde en dekoder hjemme for å kunne teste ut ulike lydkvaliteter i noen uker. Da jeg var ferdig med testinga og fant lydkvaliteten, startet prosessen med å legge ut Radio Bø ut på Altibox- plattformen. Nå ligger vi ute, forteller han.

Tilfeldigheter

Å bli en del av radiotilbudet til bredbånd- og internettleverandøren, har ikke vært noe Paulsen og Radio Bø har hatt som intensjon. At det skjedde var mest tilfeldig. For noen år siden kom han i snakk med en kvinne som spurte hvorfor radiokanalen ikke var å finne på kanallisten til Altibox. Da tok han affære.– Jeg begynte å sjekke ut,  tok kontakt med dem og fikk beskjed om at de ikke hadde planer om å ha flere radiokanaler i sitt system. Men siden de hadde en kanal i Haugesund inne, lurte jeg på om det ikke var rom for oss også, og da var det greit, sier radioveteranen.

Vil nå ut til flere

Årsaken til at Radio Bø velger å bli en del av Altibox, er primært fordi de ønsker å være på flere digitale plattformer.– Da kan vi høres av de som verken når oss på FM eller DAB i dag, som for eksempel i Lofoten, inn til vi får DAB-senderen opp og gå der. Gjennom tilgang på Altibox, kan folk som vil spille bingo, men ikke når oss på DAB eller FM, også høre oss, sier han.Snart blir også Radio Bø å høre på en annen stor bredbåndsleverandør, GET,  hvis alt går etter planen.– Vi jobber med saken og er i dialog med Trollfjord kraft, som er en del av Get. Vi håper å komme inn der også om ikke lenge, sier Paulsen.

Får uansett flere lyttere

På spørsmål om det er kostbart å få plass hos de nevnte leverandørene, sier Paulsen at det som koster er linje og teknisk utstyr, slik at lyden kan streames i rett format.

Så gjenstår det å se hvor mange som velger å høre på Radio Bø på enten Altibox eller Get etter hvert.– Jeg vet ikke hvor vanlig det er at folk hører på radio via tv-skjermen. Vi vil uansett nå mange flere lyttere og potensielle bingospillere. Det viktigste for oss er å være der folk kan finne oss, slår Ted Ivar Paulsen fast.