– Jeg føler det riktig å beklage at Widerøe planlegger å kutte forbindelsen mellom Bodø og Andenes midt på dagen, sier han.

Kutter rute midt på dagen

Mandag ble det kjent at Widerøe kutter ruten som går fra Bodø til Andenes klokka 12.45 med retur motsatt vei 13.40 på hverdager. Det kuttes også en avgang fra Andenes til Tromsø midt på dagen på søndager. I tillegg vil det bli slutt på mellomlandinger i Svolvær på tur til og fra Bodø. Ifølge Widerøe vil endringene tre i kraft i begynnelsen av august i år. Abrahamsen påpeker at hverdagsruten som kuttes er en direkteforbindelse som fanger opp mange reisende fra utlandet, som kommer inn om morgenen til Gardermoen. I tillegg de som vil reise til utlandet fra Andenes midt på dagen, og kan rekke mange forbindelser fra Gardermoen.

– En skal også være veldig oppmerksom på at de som reiser med det første flyet om morgenen, og gjelder sykehusbesøk, får en veldig lang ventetid for retur til Andenes, sier Abrahamsen.

Problematisk for mange

Han sier at de i næringsforeningen synes kuttene er problematisk for næringsliv, privatreisende og de som har behov for sykehusbesøk.

– Denne rutefrekvensen har vært et godt tilbud til og fra Andens i flere tiår, og om det skulle være slik at Widerøe finner denne for kostbar å trafikkere, så må politisk nivå be departement bevilge mere penger. Det er derfor vi har FOT-systemet det er nettopp slike utfordringer FOT-systemet skal fange opp, sier Abrahamsen.

Ordføreren vil ta initiativ

Ordfører Jonni Helge Solsvik mener regionrådene i Vesterålen og Lofoten må på banen etter Widerøes rutekutt.

– Vi trenger ikke noe reduksjon av flytilbudet, for når det gjelder flyforbindelsene til oss, så er det å regne som kollektivtrafikk, sier Solsvik. Han mener Widerøes rutekutt gir et veldig dårlig signal både til næringsliv og befolkning i Vesterålen og Lofoten.

– For oss som skal jobbe for økt bosetting og satser innenfor reiseliv, så er gode flyforbindelser viktig, sier han. Solsvik sier at selv om Widerøe har foretatt rutekuttet basert på forretningsmessige forhold, så er det viktig at ordførerne i Vesterålen og Lofoten sier i fra at dette ikke er greit.

- Jeg vil ta initiativ gjennom Vesterålen regionråd til at vi står sammen for å påvirke dette, sier Solsvik.