I forrige uke skrev VOL at påskeværet kom til å bli preget av mye nedbør i form av snø. Ifølge meterolog ved Vervarslinga i Nord Norge, Justina Wodzicko, vil det fortsatt være tendensen langt på vei, men understreker at det blir mer sol enn først antatt.

–  Det blir en del nedbør i Vesterålen i løpet av påsken. Det blåser nordvest, og sammen med nordvestlig nordavind, kommer også bygene, sier hun.

Intervaller

Hun understre er at bygeaktivitetene vil gå i intervaller, der sola titter frem innimellom.

– Det kommer nok litt sol mellom bygene, slik at det blir en typisk bygeværsituasjon. Det betyr at det blir litt sol, litt byger, litt sol, litt byger, og slik fortsetter det i perioder, sier hun.

Ifølge meterologen vil temperaturene ligge på rundt null grader mesteparten av påska, hvilket betyr at det ikke ligger an til å bli veldig kaldt.

–Temperaturene vil alltid variere noe ut fra hvor man er, og det blir gjerne kaldere om kveldene. Stort sett vil gradestokken ligge på mellom én minus og én plussgrad, sier hun.

Oppholdsvær

Mens det i dag, tirsdag, og i morgen blåser nordvest, øker vinden til liten kuling fra fra torsdag av. Ifølge meteorologen blir det mye oppholdsvær frem til torsdag.  Fra da av vil snøen falle tettere igjen, på grunn av et lavtrykk som gir sørvestlig liten kuling.

– Det blir ganske intensivt med nedbør lørdag og kanskje søndag. Det blir ikke typisk påskevær med strålende sol, men mellom bygene dukker nok sola opp, sier hun.

Måke snø

Selv om sola dukker opp i ny og ne, tror ikke Wodzicko at det blir en typisk påske som kan nytes fra hytteveggen, med kvikklunsj og appelsin.

– Noen typisk hyttepåske der man kan nyte været i solveggen, blir det neppe. Mange må nok belage seg på å måke en del snø. Men dersom dersom det skulle vise seg at det blir lengre perioder med sol, oppfordrer jeg folk til å bruke solkrem for å unngå UV-stråling, slår Justyna Wodzicko fast.