– Det er en lovlig vare, så jeg ser ikke problemer med det, sier ordføreren.

Bø fikk eget pol i 2015, og Pedersen oppgir det som en av årsakene til at han syns det er greit.

– Vi var siste kommune i Vesterålen som fikk pol. Jeg gikk jo nesten til valg på det at vi skulle få det. Jeg følte vi fortjente det og så fikk vi det. Det er en av de mange gode tilbudene vi har i Bø, og da syns jeg det må være greit å fortelle om det.

Slik viste Sture Pedersen til åpningstidene for polet i Bø tidligere denne uka. Skjermdump fra Facebook

– Ikke uvanlig

Pedersen sier han ofte får spørsmål om det, og at det derfor ikke er uvanlig at han deler slik info på sosiale medier:

– Det er en lovlig vare. Ofte får jeg spørsmål om slike ting. De har begrensa åpningstid og dermed lurer folk. Da må det være greit at jeg forteller om dette.

Respekt

VOL har fått henvendelser fra enkeltpersoner som har satt spørsmålstegn ved at en ordfører legger ut en slik post. Pedersen syns det er greit.

– Jeg har full respekt for de som mener det, eller for de som mener at en ikke bør ha pol i Bø, eller andre plasser. Det er imidlertid ei linke jeg har lagt meg på og ei linje jeg står for. Jeg vil gi informasjonen til alle bøfjerdinger og alle tilreisende, sier han.

Han har fått henvendelser fra folk tidligere ganger han har lagt ut slik info på sosiale medier.

– Det er ikke første gang folk har reagert, men første gang en journalist har ringt om det. Om noen er uenige, er de velkommen å ta det opp med meg. Det er helt greit, men jeg har gjort dette før og kommer til å gjøre det igjen, sier ordføreren.

Etter det VOL forstår er det ikke ulovlig å vise til åpningstider for et pol slik Pedersen gjør i facebookposten. Mer om hva som er lov og ikke lov, kan du lese i faktaboksen under.