I 3.divisjon, eller Norsk Tipping-ligaen avd 6, som den offisielt heter, tipper Dagbladet (krever plussabonnement) den tidligere fotballgiganten Lyn på topp. Sortland og Melbo havner derimot mye lenger ned på tabellen.

Mens Sortland blir tippet på en niendeplass, tror Dagbladet at Melbo ender opp nest sist og dermed går rett ned i 4.divisjon.

Har for godt lag

Tidligere Sortland-trener Arne Olav Berg, følger godt med på hva som skjer i 3.divisjon. Han tror at Dagbladet bommer med bunnplasseringen av Melbo.

–  De har et alt for godt lag til å havne så langt ned på tabellen. Jeg tror at de ender ganske høyt oppe et sted. At Dagbladet tipper de så langt ned har nok litt å gjøre med at Melbo er nyopprykka og at de ikke har noe særlig kjennskap til klubben, sier han.

Tror på overraskelser

Når det gjelder Sortland er Berg noe mer usikker. Men han tror at også de kan bite godt fra seg.

–  De har mistet mange rutinerte spillere. Med det utgangspunktet er det nok realistisk med en plassering rundt 8-9. Samtidig har de fått to gode spillere nå på tampen, og når de får kjørt dem ordentlig inn, kan det blir veldig bra. I tillegg har Sortland mange gode unggutter som har trent godt i år. Sortland vil nok kunne overraske i år også, sier Berg.

Har troa på Senja

Han er enig i at Lyn kommer til å være helt i toppen. I tillegg tror han at en annen Nordlands-klubb vil melde seg på opprykkskampen.

–  Lyn har mange ressurser og har hentet mye spillere. De blir nok bra. Personlig tror jeg Senja blir veldig farlige i år. Fløya og Skarp er også gode lag å se opp for. Det kommer til å bli en jevnere avdeling enn det var i år, slår Arne Olav Berg fast.

Vil rykke opp

Assistenttrener for Lyn, Klaus Pettersen, sier at Dagbladets tips er i tråd med klubbens ambisjoner.

–  Vi har et absolutt mål om å rykke opp. Klubben ønsker å returnere til gamle høyder. Nå har vi vært et ekstra år i tredjedivisjon og ønsker å ta skrittet opp i 2.divisjon. Vi har et lag med mange sultne unggutter, i tillegg til flere spillere mye erfaring. Vi spiller underholdende fotball og har som mål å score mye mål, sier han.

Har kunnskap om Melbo

På spørsmål om Pettersen, som for øvrig kommer fra Alta, og resten av Lyn-staben har kunnskap om Melbo og Sortland, svarer han at de foreløpig vet mest om førstnevnte lag.

–  Vi har Melbo i første kamp og tilegnet oss kunnskap om hvordan de spiller. Det er et godt lag som allerede er videre i cupen. Med tanke på at vi møter dem i første kamp, blir det en kamp med mye trykk. Vi kommer ikke til å undervurdere dem. Sortland har jeg rett og slett ikke rukket å se noe særlig på ennå, men det kommer, slår Klaus Pettersen fast.

Årets sesong i 3.divisjon startet 14.april. Melbo reiser til Oslo for å møte Lyn. Dagen etter tar Sortland imot Fløya hjemme i Blåbyhallen.

Dagbladets tabelltips for 3.divisjon, avdeling 6:

1. LYN

2. Fløya

3. Senja

4. Junkeren

5. Harstad

6. Frigg

7. Finnsnes

8. Skarp

9. Sortland

10.Skjervøy

11.Stålkameratene

12.Korsvoll

13.Melbo

14.Grei