VOI leier lokaler hos Norlandia Utvikling AS i det som en gang var Hotel Viking på Andenes.

SØLVKRE Denne krabaten er vanskelig å bli kvitt om du får den i hus. Den er imidlertid ufarlig. Foto: Christian Fischer

– Viser til tidligere dialog angående skadedyr (sølvkre). Ansatte rapporterer nå at problemet har økt. Det er også observert en mørkere type man frykter er sjeggkre. Selv om sølvkre er «ufarlig» er det er bekymring blant de ansatte for at disse skadedyrene skal «haike» med dem hjem. Får man dette i huset er det vanskelig å bli kvitt, skriver leder Stig Johansen i en mail til Norlandia Utvikling, med kopi til ledelsen i Andøy kommune.

– Limfeller

Marius Ringlund i Norlandia Utvikling skriver til VOL at man nå har satt i verk tiltak for å finne ut av problemet.

– Det har med jevne mellomrom vært observert noen sølvkre av kommunens ansatte. Vår vaktmester og skadedyrrådgiver fra Pelias har også befart bygget, flere ganger, uten å avdekke flere sølvkre eller hvor de kommer fra. Siden det nå er gjort noen flere observasjoner, har vi utplassert «limfeller» beregnet for sølvkre. Disse er utplassert flere steder for å avdekke hvor de kommer fra og omfang. Kartleggingen gjøres i samarbeid med Pelias. Flere tiltak vil bli iverksatt etter karlegging, hvis det er behov for det, skriver Ringlund i en epost til VOL.

Døde katter luktet ille

VOI har siden i fjor hatt flere problemer med lokalene man leier. Det gjelder både ventilasjon og støy fra radiatorer. Disse sakene har blitt løst.

I januar ble lokalene stengt på grunn av det man antok var sterk kloakklukt, men som viste seg å være noe helt annet.

– Da har vi funnet to døde katter inne på Jeppes. Lukten begynner å avta nå. De har vært overalt der inne, så vi kaster nå ut alt som lukten har satt seg i. Vi har også kontakt med Pelias som gir oss råd her. Vi går nå over hele lokalet for å se hvor dyr kan komme inn, og vil tette de hull vi eventuelt finner. Vi setter også inn flere ventiler for bedre utlufting. Hele lokalet vil bli vasket/renset når vi har fått tømt det, skrev Ringlund i en epost til Johansen 23. januar i år.