– Det er for tidlig på året for oss småklubber og Melbo-kampen kommer for tidlig. Per er i dag er vi ikke klare til å spille obligatoriske kamper. Vi har en del ting å jobbe med før ting løser seg, sier trener for Lofoten, Terje Hansen til VOL.

Lofoten-treneren er klar på at Melbo er favoritter foran kampen.

–  Hadde vi sett ut slik vi gjorde da vi møtte Melbo i fjor, hadde vi vært klare. Men, det er ikke realiteten per i dag. Det blir en tøff kamp. De har fått inn gode erstatter i Sazonovs og Carl Christian Karlsen og har blitt en enda mer attraktiv klubb, sier Hansen.

Terje Hansen, her fra den gangen da han trente Sortland, tror cupkampen mot Melbo blir tøtt, men ikke umulig. Foto: Gard L. Michalsenen

Mistet for mange

Hansen, som tidligere har trent Sortland, forteller at laget hans har mistet hele syv spillere siden i fjor. De fleste av dem har gått til klubber lenger opp i divisjonene.

– Vanligvis mister vi to spillere etter en sesong, men i fjor ble det veldig mange på en gang. Siden vi ikke klarte å rykke opp i fjor, så ble utfallet at vi ikke kunne tilby et høyere nivå enn fjerdedivisjon. Vi hadde derfor en avtale om at siden vi ikke klarte opprykket, skulle spillerne som ville satse høyere, få gå, sier Hansen.

Han understreker likevel at han ikke har gitt opp kampen før den er spilt.

– Jeg er fortsatt optimistisk, men vi må legge opp kampplanen annerledes enn hva vi gjorde i fjor, sier han.

Må gå i kjelleren

Melbo-trener Thomas Rønning, tror også det blir en tøff kamp, men er enig i at Melbo er favoritter.

– Lofoten er et godt lag. Vi slo dem i fjor og er favoritter nå. Men, cup er cup. Her må vi være på tå hev klare for å gå i kjelleren. Det blir langt fra noen enkel kamp. Vi har stor respekt for både Lofoten og trener Terje Hansen, sier han.

Melbo stiller ikke med skadefritt lag mot Lofoten og har visse utfordringer defensivt. Forsvarsklippene Michael Olsen, Einar Haugerud Pettersen og Yngve Grøm Steinum, er alle ute med skade. Det kan bety at treneren selv må snøre på seg fotballskoene.

– Det kan hende at jeg må spille stopper, men det er en vurdering vi skal gjøre helt opp til kampstart, sier Rønning.

Melbotrener Thomas Rønning tror at kampen mot Melbo blir vrien, men mener at de er favoritter.

Flere gode dager

Rønning mener uansett at Melbo er godt i rute foran både kampen mot Lofoten og årets første seriekamp mot Lyn om et par uker.

– Vi skal bite godt fra oss på en god dag, men det gjelder å ha flere gode dager. Vi har jobbet ekstra mye med å heve bunnivået vårt fra i fjor. Klarer vi det, blir det bra, slår Thomas Rønning fast.

Kvalfiseringskampen mot Lofoten finner sted i Blåbyhallen på Sortland onsdag, med kampstart kl.18.30