Dermed kan det være duket for eliteseriemotstand på Havfisk arena om noen ukers tid. Tremålsscorer Pedersen drar litt på det da VA etter kampen spør hvem han helst vil møte.

– Man skal vel svare best mulig motstand på et slikt spørsmål? Tromsø eller Bodø er vel de aktuelle i så fall.

– Hvem håper du på?

– Tromsø, for jeg har allerede spilt mot Glimt.

Torjus Nicolaysen i aksjon. Foto: Atle Nielsen

Tidlig ledelse

Uansett motstand, og om det blir hjemme eller borte, er Melbos plass i første runde fullt fortjent. De blå tok kontroll fra start og fikk uttelling allerede etter fire minutters spill. Torjus Nilsen Nikolaisens følsomme lobb over en Lofot-keeper på halvdistanse sørget for tidlig ledelse til et hjemmelag som dermed fikk roet det som måtte være av cupnerver både hos spillere og supportere. MIL fortsatte å være det beste laget i det som ble en relativt sjansefattig førsteomgang. Først etter en drøy halvtimes spill skjedde det på nytt noe av betydning. Da tok Pedersen nemlig godt vare på returen etter en duell foran mål og plasserte ballen kontrollert i lengste hjørne. Det sørget for en pauseledelse på 2-0 til gutta fra Melbo.

Målscorerne feirer etter Pedersens første. Foto: Atle Nielsen

To- og tremålsscorer

Om det skulle ha vært noe spenning igjen i kampen da spillerne entret banen til andre omgang, ble denne effektivt drept i løpet av få minuttet. De to målgjørerne fra første halvdel kombinerte fint og kaptein Nilsen Nikolaisen kunne trille ballen i mål til tre måls ledelse.

Pedersen hadde flere store sjanser til å doble sin målkonto for kvelden, men det var først fra straffemerket han lyktes. Carl Christian Karlsen ble stoppet med ulovlige midler innenfor sekstenmeteren og Pedersen satte straffen i nettet et drøyt kvarter før slutt. Et par minutter senere ble 22-åringen fra Stokmarknes hattrick-helt da 5-0 var et faktum.

MIL slapp Lofoten til noen feite sjanser mot slutten, men det var aldri tvil om hvem som skulle videre til 1. runde i cupen etter denne oppvisningen i Blåbyhallen.

Satser på 20 mål

Med kveldens tre er Pedersen allerede oppe i fire mål på to obligatoriske kamper denne sesongen. I fjorårets opprykkssesong ble det til slutt 20 mål på Pedersen.

I år, ettersom MIL spiller i 3. divisjon, blir motstanden betydelig tøffere. Men 22-åringen er offensiv.

– Jeg satser på 20 mål i år også, smiler han.