Nissan topper alle listene i Vesterålen når det gjelder bilsalg. 33 nye modeller fra det japanske bilmerket ble solgt i årets tre første måneder, og det gir en markedsandel på 30 prosent for personbiler.

Volvo (15 biler) er det nest mest solgte bilmerket når det gjelder personbiler, fulgt av Volkswagen (14 biler).

Tar vi med vare- og kombibiler, øker antall nye Nissan til 35, men markedsandelen går ned til 22,2 prosent. Innen vare- og kombibiler selger Toyota og Volkswagen godt. De to merkene følger som nummer to og tre på denne listen.

Elbil helt øverst

Ser vi på bilmodeller, er Nissan Leaf den mest solgte med eksemplarer i første kvartal. På andreplass følger Nissan Qashqai med ni eksemplarer. Toyota Rav4 er den tredje mest solgte modellen med sju biler.

SALGSTALL Figuren viser de mest solgte bilmodellene i Vesterålen per første kvartal i år. Totalt ble det solgt 114 nye personbiler i perioden. Foto: Jørn Aune

Totalt er det solgt 114 nye personbiler i Vesterålen til nå. Tar vi med vare- og kombibiler, stiger tallet til 158.

– Vesterålen Bil er veldig fornøyd med første kvartal. Vi har en markedsandel på 30 prosent og nummer én og to på modellstatistikken, sier Gudbrandsen.

Nye Nissan Leaf ble lansert i februar, så mars er den første hele måneden bilen er i salg. Ni av de 17 solgte bilene ble solgt i mars.

– Det er en fantastisk bil å kjøre og den har god rekkevidde. Det er artig at elbilene nå kommer ute i distriktene. Det var tidligere et byfenomen. Med nye Nissan Leaf kan du kjøre i hele Vesterålen, sier Gudbrandsen.