I fjor var det rekordstor søkning til romteknologi ved Andøy videregående skole. Det var 136 søkere som hadde linja som ett av sine tre førstevalg, og det var hele 58 som hadde romteknologi som sitt førstevalg. I år er det litt færre søkere, men det er fortsatt mange som vil lære om romteknologi.

– Vi har 33 søkere som har romteknologi som sitt førstevalg og som har rett tilstudieplass. I tillegg har vi fem søkere med romteknologi som sitt førsteønske, men som ikke har rett til plass, sier Ingebrigtsen.

Hun sier at det totalt sett er rundt 120 søkere som har romteknologi som ett av sine tre førstevalg.

– Men vi fokuserer på dem som har linja som sitt førstevalg. Det er gjerne dem som takker ja til plassen, sier Ingebrigtsen.

– Alltid spennende

Søkertallene for de videregående skolene forelå i begynnelsen av mars. Siden romteknologi er en landslinje, tar det litt lengre tid å få oversikt over søkerne.

– Det er alltid spennende å se om vi får nok mange søkere til å opprettholde alle tre klassene. Det har vi fått i år, så dermed kan vi opprettholde alle klassene, sier Ingebrigtsen.

Det er i dag tre klasser med 36 elevplasser ved romteknologilinja.

I gang med byggeprosess

I november 2016 kom fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen med nyheten om Andøy videregående skole får 30 millioner kroner til et nybygg for å samle alle elevene under samme tak.

Det skal skje gjennom å forlenge hovedbygget ved AVS nordover med 620 kvadratmeter.

– Drømmen er at dette skal stå ferdig til skolestart neste høst, men det er kanskje litt optimistisk, sa Ingebrigtsen til Andøyposten 16. november i 2016.

Rektors drøm gikk ikke i oppfyllelse, men hun sier at nå er man kommet i gang med prosessen.

– Det har vært en del fram og tilbake og manglende kapasitet ved fylkeskommunens eiendomsavdeling. Men nå har prosjektet fått saksbehandler og prosjektleder og man er i gang med å lage grunnlaget for anbud, sier Ingebrigtsen.