Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen orienterte i dag Stortinget om konseptvalgutredningen for Evenes.

– Konseptvalgutredningen og rapporten fra ekstern kvalitetssikrer bekrefter viktige forutsetninger som lå til grunn for regjeringens anbefaling og Stortingets vedtak om å etablere Evenes som hovedbase for maritime patruljefly (MPA). Ekstern kvalitetssikrer har ytterligere gått gjennom beregningene og vurderingene i konseptvalgutredningen. Resultatene bekrefter våre vurderinger, sier Bakke-Jensen i ei pressemelding.

Stein-Håkon Eilertsen Norsk Offiserforbund på Andøya, fnyser av rapporten:

– Det er som forventet. Jeg hadde ikke sett for meg noe annet i det hele tatt. Nå får vi gå gjennom Konseptvalgutredningen og rapporten fra ekstern kvalitetssikrer grundig og se hva som står der. Så får vi knuse den, sier Eilertsen til VOL.Da han snakket med oss, hadde Eilertsen ikke fått lest rapporten. Men, han er klar på at utgangspunktet til KVU-en og den eksterne gjennomgangen er feil.

– Jeg har ikke tillit til dette med kostnadene. Vi har fått flere og flere signaler på at de i utgangspunktet er feil og det kommer til å komme mer etter hvert. Jeg har null tillit til den prosessen som er gjort her, sier han.