– Vi kommer til å slå Melbo, sier Åsmund Bjørkan til VOL.

Bjørkan var like skråsikker på seier foran fjorårets 1-rundekamp, da laget hans slo ut Sortland i Blåbyhallen. Bjørkan forteller at Bodø/Glimt ikke tar lett på å møte Melbo-laget, selv om de ligger tre divisjoner under.

Vil komme langt

For to år siden røk Bodø/Glimt ut av cupen etter semifinaletap mot Rosenborg. Bjørkan drømmer om å finale.

– Vi har ambisjoner om å komme langt i cupen og skal stille et bra lag. Cupen er kjempeviktig for Glimt. Målet vårt er å komme så langt som mulig, og da blir hver kamp viktig siden det er vinn eller forsvinn, sier han entusiastisk.

Ingen undervurdering

Sportssjefen er klar på at han og resten av støtteapparatet ikke tar lett på å møte Melbo

–  Vi undervurderer dem ikke. Det er et allright lag. Vi skal ta dem på fullt alvor og kjenner laget godt. Vi vet hva de står for og vil være veldig godt forberedt. Vi gleder oss til å komme til å møte Melbo, sier han.

Vanskelig kabal

Fotballforbundet har som mål å sette opp gode oppgjør som skaper stort engasjement og interesse. Kriteriene for første runde, er at lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen, skal spille borte og møte lag fra 3.- og 4-divisjon, og at lagene helst ikke har møtt hverandre i cupen i løpet av de siste tre årene.

– Så har vi prøvd å unngå at lag som møtes i serien ikke skal møtes i cupen, og heller splittet disse slik at de møter lag fra andre kretser. Mange lag ønsker seg motstand fra Eliteserien, men det er kun 16 som kan få det og det er en vanskelig kabal. Vi håper oppgjørene som er satt opp vil sørge for cupfest over hele landet, sier seksjonsleder for kampadministrasjon NFF, Rune Pedersen, i en uttalelse publisert på fotballforbundets hjemmeside.