Skreifisket i Andøy er på ingen måte over. I alle fall ikke for Andenes Fiskemottak.

– «Andøyfisk» leverer gode fangster. Det ble 7–8000 kilo tirsdag og 30. kilo onsdag. Vi har en del juksabåter som fisker bra også. Det er snakk om 2000 kilo, sier Kvivesen. Mottaket har hatt åpent alle røddagene i påsken.

skrei: Rodrigo Retin og Knut Johannessen tar imot skreien som de har fisket på «Andøyfisk»

Beste påske noensinne

– Det har vi hatt helt siden jeg begynte som daglig leder her, men det uvanlige er at det er levert så mye skrei. Vi har hatt mange aktive fremmedbåter som til sammen har levert flere hundre tonn med skrei. Den største enkeltlasten var på 65 tonn. Det er veldig bra. Vi har ingen fremmedbåter her nå. De fleste drar nordover til Finnmark, men er det noen som ønsker å levere, er de selvsagt velkommen, sier Kvivesen. Han legger til at konkurransefortrinnet til Finnmark er tilgangen på sei.

– Det er et stort seimarked der oppe, med store mottak. Båtene nyter godt av kombinasjonen sei og torsk, sier Kvivesen. Selv ser han fram til at skipper Kai Elvan skal komme seg i sving med kvoten til «Fugløybuen».

– Vi har fortsatt mye torsk i vente. Men det er også en båt som har begynt med kveitefiske. Vi har leveranser på 1000 kilo kveite daglig, smiler han.

storfangst: Skipper Geir Wold på «Andøyfisk» pumper ut 30 tonn skrei til Andenes fiskemottak onsdag ettermiddag.

– Ingen bragd

Skipper Thomas Wold på «Andøyfisk»sier at de får mye torsk fordi det er mye av den på fiskefeltene over mot Senja og Troms.

– Sånn sett er det ingen bragd å levere 30 tonn. Vi fisker i det området så lenge torsken er der. Dersom vi fortsatt har torskekvote igjen etter det, så beveger vi oss oppover mot Finnmark. Jeg er ikke bekymret, for vi har ikke så stor kvote. Jeg er mer opptatt av at vi skal få dratt i land all sei- og hysekvoten vår. Den er adskillige større, sier han. Også Jangaard Export på Andenes har fortsatt fine torskefangster.

–Sjarkflåten leverer juksafisk opp i 2000 kilo, men det går på slutthånda. Vi har nå stengt Sjøanlegget og tar bare imot på Framnes, sier kaiformann Stein Jakobsen. Bleik Fisk AS har ikke startet opp etter påske ennå, men ifølge Carl Martin Hatlestad er de klar til å ta imot. Kaiformann Remi Pettersen opplyser at det går mest i kveite og hyse på JM Nilsen Fisk for tiden.