– Det betyr alt for oss å spille på hjemmebane. Både for publikummet vårt og samholdet i klubben. Vi har bygd banen sammen, så det er veldig viktig at vi får oppleve denne kampen på eget gress, sier Melbo-trener Thomas Rønning til VOL.

Havfisk Stadion begynner å bli fri for snø. Foto: Ali Halmas

Stor frivillig innsats

De siste dagene har det vært intens snø- og isrydding på Havfisk stadion fra tidlig morgen til sene kvelden. Til sammen har nærmere 90 personer vært i aksjon i det massive dugnadsarbeidet. Rønning er fra seg av begeistring over innsatsen som de mange frivillige har lagt ned for å få banen klar.

– Folk har gjort en fantastisk jobb. Nå begynner det virkelig å se bra ut og banen er nesten fri for is og snø. Når det gjelder kampen mot Bodø/Glimt neste torsdag, så ser det veldig lovende ut. Nå er det bare opp til Vår Herre om det blir kamp her eller ikke, sier Rønning.

Tineapparat

Terje Husby Rasmussen i Alf Brekken & Sønner, har brukt mye av fritiden for å rydde vekk snømengdene ved hjelp av solide maskiner.

– Akkurat nå legger Trollfjord på såkalt heatwork på asfalten, som er et slags tineapparat. Det begynner å se bra ut nå. Om en uke skal det være klart. Dersom det ligger igjen noe snø da, skal det være utenfor gjerdet, sier han.

I likhet med Rønning, skryter Husby Rasmussen av det frivillige ryddearbeidet som har blitt lagt ned for å klargjøre anlegget foran cupkampen mot eliteserielaget.

– Innsatsen har vært formidabel. Folk har ryddet, slått is med slegget, skuffa unna og flytta snø med ATV, sier han.

– Glad for å bidra

Selv synes ildsjelen at det har vært givende å være med å bidra til å få arenaen klappet og klar.

– Jeg synes det er hyggelig å gjøre noe for lokalsamfunnet, og ikke minst for klubben som jeg selv har spilt på, slår Terje Husby Rasmussen fast.

Mye kan også tyde på at værgudene vil være med Melbo frem til 1-rundekampen neste torsdag. Det er nemlig meldt sol og oppholdsvær frem til onsdag i neste uke.  Temperaturene vil ligge på rundt fem-seks grader. På selve kampdagen er det riktignok meldt noe nedbør i form av regn, men dersom værsvarslet slår til, vil snømeltingen i stor grad gå av seg selv.