Torsdag var en klage fra en gruppe jegere som hevder viltforvaltningen i Sortland bryter loven oppe i kontrollutvalget.

En gruppe jegere, som i sin klage til kontrollutvalget er anonyme, mener kommunen bryter loven da de bruker jegere som angivelig ikke har kurs i viltettersøk og i enkelte tilfeller ikke hunder som er godkjente for dette.

I kontrollutvalget ble diskusjonen rundt temaet kort.

Innstillingen i saken var at Kontrollutvalget skulle be rådmannen om en redegjørelse og kommentar til de påstander som ble fremsatt i brevet som ble sendt utvalget i januar. Rådmannen skal ifølge innstillingen da redegjøre for hvilke avtaler kommunen har for ettersøksoppdrag samt inngåelse av disse.

I behandlingen ble dette vedtatt og rådmannen har nå frist frem til 1. juni for å komme med et svar.

– Bra det kom til oss

Asbjørn Høgden var en av de som uttalte seg i møtet under behandlingen av saken.

– Jeg er glad denne saken er kommet til oss og ikke ble diskutert i media. Nå får vi en redegjørelse og vi skal vente med å synse til etter alle parter har fått frem sin sak.

Asbjørn Høgden (t.h). Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Vil ikke uttale seg

VOL har spurt både  rådmann Randi Gregersen og viltforvalter Jostein Holmeng å imøtegå påstandene. Dette har de foreløpig frastått fra. De vil første gjøre det til kontrollutvalget er svaret vi har fått.

VOL har også bedt om å få se avtalene mellom Sortland kommune og jegerne kommunen bruker. På e-post fikk vi følgende svar fra henne:

– Det er kun inngått muntlige avtaler med de jegerne som har bistått når vi har hatt behov for viltettersøk. Det betyr at det ikke finnes skriftlige avtaler. Dette er noe vi jobber og regner med å få på plass i løpet av mars, skrev hun til VOL 16. mars.

VOL fikk 11. april vite at avtalene nå er i ferd med å formaliseres.

Nå har altså Gregersen frem til 1. juni å komme med ytterligere opplysninger i saken til kontrollutvalget.