– Vi skal gjøre vårt beste for å skape god stemning, sier Torstein Flakne, vokalist, gitarist og låtskriver i Stage Dolls.

Første gang på Stokmarknes?

Stage Dolls var kjent som et av de store bandene på 80-tallet, og har opp igjennom årene spilt både i utland og innland. Singelen «Love Cries» fra albumet «Commandos» kom også i 1989 på 46. plass på Billboards Hot 100, som er en av verdens viktigste hitlister.

– Vi har spilt på Sortland mange ganger, men vi har ikke opptrådt på Stokmarknes enda, sier Flakne.

Dette er ifølge Bkørn Olsen på Rødbrygga ikke sant. De har nemlig spilt på Rødbrygga tidligere, ifølge den erfarne pub-eieren.

Bandet som har tilhørighet i Trondheim består av Torstein Flakne som vokalist, gitarist og låtskriver, Terje Storli på bass og Morten Skogstad på trommer.

– Det er en god stund siden sist vi var i Vesterålen, så jeg tror det blir veldig moro. Jeg håper at mange kommer, både nye og gamle fans, sier Flakne.

Bandet har gitt ut flere album opp igjennom årene. Det nyeste albumet «Always» ble gitt ut i 2010.

– Vi har holdt på en god stund, så det blir noen gamle sanger som folk kjenner. I tillegg til noe nytt stoff. Det pleier å bli god stemning, sier Flakne.

Fortsatt populære

Selv om bandet har eksistert siden tidlig 80-tallet, har det klart å holde interessen til publikum oppe.

– Interessen har gått opp og ned. Det er rart det der, for vi har klart å holde på gamle fans og har i tillegg fått nye. På konsertene våre er det som oftest en god blanding. Der er det både de som var ungdommer når vi begynte å spille, og de som ikke var født. Så vi har fått med oss den neste generasjonen, og det er vi veldig fornøyd med, sier Flakne.

Høsten 2017 ble det også klart at Stage Dolls skulle innlemmes i Rockheim Hall of Fame 2018. Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk fra 1950- tallet fram til i dag, og hedrer norske musikere som har påvirket den norske populærmusikken.

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Vesterålen. Det ser også ut til at det kommer til å bli en bra konsert. Vi håper å skape god stemning med mye gammelt og noe nytt, avslutter Flakne.