– Vi tenker at dette er den viktigste tida av livet. Og derfor tenkte vi at dette burde være tema for russerevyen også, sier revysjef Elias Wingan.

Skole- og russetid

Det blir tre forestillinger. En fredag og to lørdag i Neshallen.

– I revyen rakker vi ned på skoletida og russetida generelt, og hvordan vi tenker at russen har det. I tillegg har vi litt fra Hadsel, forteller Wingan.

Russen har hentet inspirasjon fra skolehverdagen og hendelser de siste årene. Dette har ført til at flere av sketsjene er skrevet av russen selv.

– Numrene er skrevet av folk i klassen. De fleste er selvskrevne, så det er få som er hentet fra andre steder, sier Wingan.

Og det kreves mange hender for å lage revyen. Med 17 skuespillere og et tosifret antall hjelpere, har revygruppa valgt å hente inn hjelp utenifra.

– Vi har også «leid inn» et band som er to-tre år yngre enn oss. Vi spurte egentlig musikklinja om de kunne stille opp, men de kunne ikke. De kjente bandet og anbefalte oss å spørre dem. Det krever mye tillit fra oss, men de er såpass flinke at det er ikke noe problem, forteller Wingan.

Glade i revy

Russen har stått på siden februar for at revyen skal bli best mulig og for å gi publikum en god opplevelse.

– Publikum kan forvente seg mye humor og litt musikk. Det blir også noen «alvorlige» sketsjer. Vi satser på at publikum blir underholdt og at mange kommer, sier Wingan.

Selv om mye av revyen er basert på ting som ungdommene kan kjenne seg best i, tror Wingan at andre også kan få seg en god latter.

– Det er mye intern humor, men jeg tror at andre også skjønner sketsjene og synes at de er morsomme, sier Wingan.

På grunn av at det ikke ble revy i fjor, har russen hentet inn inspirasjon fra tidligere år også.

– Vi har hentet inspirasjon fra skolehverdagen og tenkt over hva som har skjedd de siste årene. Vi i Hadsel er glade i revy, så det er synd at det ikke ble revy i fjor. Derfor har vi hentet inspirasjon fra årene før også. Så det blir artig å vise fram det vi har laget, smiler Wingan.