Artur Juchno (25 år fra Litauen), Daniel Gunevic (26 år fra Litauen), Renato Punyed (22 år fra Spania) og Denniss Tarasovs (27 år fra Latvia)signerte i vinter for Sortland, etter at klubben mistet flere sentrale spillere etter fjorårssesongen.

De utenlandske spillerne har tro på klubben.

– Vi er her for å prestere og gjøre det bra. Klubben og spillerne har tatt oss imot på en fantastisk måte, sier Denniss Tarasovs da vi snakker med han og de tre andre utenlandske tilskuddene på ei trening i Blåbyhallen denne uka.

Søndag er det duket for årets første seriekamp hjemme mot Fløya. Trenere Steve Edvardsen har klokkertro på sine nye signeringer:

– Det er spillere som har gått godt inn i gruppa, og som har ferdighetene og holdningene vi ser etter i spillere. Jeg tror de kommer til å heve laget denne sesongen, slår Edvardsen fast før han legger til:

– Ideelt sett skulle jeg nok sett at vi hadde signert lokale spillere, men det er vanskelig. Det er mange om beinet.

Mistet flere

Etter fjorårssesongen har bærebjelker som keeper Jevgenijs Sazonovs, midtstopper Toms Mezs og midtbaneanker Anders Jørgensen forlatt Sortland. I tillegg er også solide spillere som Erlend Berg Farstad, Ingar Nicolaysen og Karl-Christian Karlsen borte.

– Det er selvsagt synd, men sånn er det. Jevs hadde egentlig ambisjoner om å ta et steg opp, men lyktes ikke med det og endte på Melbo. Vi ønsker han lykke til der. Han er en fantastisk keeper som nok vil sikre MIL 12 poeng pluss i årets serie - så god er han. Karl-Christian Karlsen ville ha nye utfordringer. Sånn er det. Det er ingen sure miner herfra og vi må ønske de lykke til, sier Edvardsen.

Det at SIL måtte ut av landet for å sikre forsterkninger, er noe Edvardsen taler for et bedre samarbeid klubbene imellom.

– Spillere drar jo fra oss til Morild, til MIL og så motsatt hvert år. Det jeg mener vi må se på igjen på sikt, er hva som er bra for fotballen i regionen på sikt. Kanskje hadde det vært bedre å samle ett lag i Vesterålen og satse. Det tror jeg vil tvinge seg frem på sikt, sier han.

– Spennende kamp

Søndagens direktesendte kampt mot Fløya er helt åpen, mener Edvardsen.

– Fløya er et lag som står godt til oss. De prøver å spille fotball og det gjør vi også. Så det er helt åpent hvem som vinner.

I fjor vant SIL 1-0 borte og tapte 3-1 hjemme mot laget fra Tromsø. Fløya endte til slutt på åttendeplass, mens SIL endte på en sterk tredjeplass.

–Trenger tid

Edvardsen tror hans lag trenger tid.

– Treningskampene våre viser at vi trenger tid får å blir samspilt. Vi har også en knalltøff start, så her er det viktig å bare ta en kamp av gangen og tenke prestasjoner, sier han.

For SIL møter etter Fløya Mjølner i cupen på onsdag, så Junkeren borte før Grei og Stålkameratene så gjester Blåbyhallen.

Dermed kan det blir fattig poengfangst, tror mange.

– De får bare dømme oss nord og ned de ekspertene. De liker å gjøre det. De gjorde det i fjor også så endte vi på tredjeplass. Så fortsett å gjøre det, så skal vi overraske, sier Edvardsen offensivt.

Kampen mellom Sortland og Fløya ser våre abonnenter på VOLpluss direkte på VOL førstkommende søndag klokken 18:00.