– Vi er bra forberedt og har god kunnskap om hvordan Lyn spiller. Men en ting er å vite mye om et lag, noe annet er det å omsette kunnskapen i praksis. Vi skal uansett bite godt fra oss. Det blir spennende å se hvor høyt nivå de ligger på, sier Rønning.

Gode i alt

Melbo-treneren kan fortelle at Lyn er et svært solide både offensivt og defensivt, med flere spillere som både har erfaring fra OBOS-ligaen og eliteserien i stallen.

– De er veldig gode både bak og foran på banen, i alle spillets faser. Lyn har nok en større og jevnere tropp enn oss. Matchen blir tøff, men samtidig har vi tro på at vi skal ta med oss tre poeng, sier han.

Melbo reiser derimot ikke nedover til Oslo med skadefri tropp. Fire-fem spillere er ute med skade, inkludert Michael Olsen, Einar Hauge, Aleksander Reinholdtsen og Kristoffer Moss.

Ingen undervurdering

Assistenttrener for Lyn, Klaus Pettersen, har tidligere uttalt til VOL at Oslo-klubben har god kontroll på Melbo.

–  Det er et godt lag som allerede er videre i cupen. Med tanke på at vi møter dem i første kamp, blir det en kamp med mye trykk. Vi kommer ikke til å undervurdere dem, uttalte han da.

Lyn trenes for øvrig av tidligere Strømsgodset og Vålerenga-keeper Thomas Andre Ødegaard, som ble cupmester med førstnevnte lag i 1991.

Vil rykke rett opp

Mange tror at Lyn, som har mange år bak seg i eliteserien, flere cup- og serietitler og sågar en kvartfinale fra serievinner-cupen fra 1968 å vise til, vil rykke rett opp i 2.divisjon. Ifølge Pettersen samsvarer det med klubbens egne ambisjoner.

–  Vi har et absolutt mål om å rykke opp. Klubben ønsker å returnere til gamle høyder. Nå har vi vært et ekstra år i tredjedivisjon og ønsker å ta skrittet opp i 2.divisjon. Vi har et lag med mange sultne unggutter, i tillegg til flere spillere mye erfaring. Vi spiller underholdende fotball og har som mål å score mye mål, har han tidligere uttalt til VOL.

Kampen ser våre abonnenter direkte på VOL fra 15:00 på søndag.