Bakgrunnen for at stiftelsen ikke så det likt å drive videre, var pengemangel og tapt egenkapital.

På befaring

Onsdag var Anniken Eia Andreassen i Eiendomsmegler1 i Vesterålen på Andenes for å befare Kiilgården og forberede salg.

– Det er et bygg som har litt vedlikeholdsetterslep, men det kan bli et kjempeflott bygg igjen med litt innsats, sier hun. Salgsprosessen er nylig startet, og Andreassen antyder at det vil ta et par uker før de har bygget ute i markedet for fullt.

Taksten er ikke klar

Foreløpig har ikke eiendomsmegleren utarbeidet et salgsprospekt for Kiilgården.

– Vi har hatt takstmann i bygget og venter nå på å få taksten, sier hun.

– Tror du det blir enkelt å selge Kiilgården?

– Det tør jeg ikke å si noe om. På Andenes kan alt skje. Markedet har vært trått på der en stund, men det har løsnet litt i det siste. Nå er Kiilgården i tillegg et objekt utenom det vanlige, men jeg vil tro at det er et bygg som har interesse i markedet, sier hun.

Allerede interessenter

– Hvor lang tid forventer du å bruke på å selge Kiilgården?

– Det er vanskelig å si, men det kan gå veldig fort, og jeg vet at noen interessenter allerede har gjort henvendelser til stiftelsen om bygget. Vi kommer til å annonsere Kiilgården bredt i markedet, så det kan også komme interessenter utenfra som ser potensiale i bygget. Det skjer mye spennende i Andøy for tiden, for eksempel innenfor turisme og fiskeri, og dette er et bygg med mange muligheter, sier Andreassen.

Har vedtatt avvikling

Stiftelsestilsynet har sagt ja avvikling av stiftelsen, og eventuelle kreditorer har seks ukers frist fra 2. mars til å melde inn krav til avviklingsstyret som ledes av Yngve Larsen.

– Avviklingsstyret får i oppgave å realisere verdier og gjøre opp med kreditorer. Så vil de komme tilbake til oss slik at vi kan gjøre vedtak om sletting, sier saksbehandler Per Ole Solli i Stiftelsestilsynet.