Han går siste året på Medielinja ved Hadsel videregående skole, men skal verken studere ved universitet eller høgskole. Han skal derimot utfolde seg kreativt på en av landets mange folkehøgskoler.

Teaterinteressen talte

– Jeg skal gå Musikk & Teater ved Romerike Folkehøyskole, på Jessheim. Jeg har holdt på med teater lenge, er revysjef i år og er generelt veldig interessert i teater. Alle anbefaler at man tar et år på Folkehøgskole. Jeg vet også at flere angrer på at de ikke har gjort det.  Og siden det er nå jeg har muligheter til å gjøre det, var det ingen tvil, sier Wingan.

Men hva om han ikke kommet inn? Hvilket studie hadde det blitt da?

– Det hadde nok blitt Folkehøyskole da også. Jeg kom faktisk inn på tre ulike folkehøyskoler, smiler han.

For å komme inn måtte han skrive en utfyllende søknad, samt at han måtte legge ved en lærerreferanse.

Ser frem til null karakterer

Wingan ser frem til et noe annerledes og ikke minst kreativt år.

– Jeg ser frem til et år uten karakterer, der jeg kan slippe meg helt fri. Samtidig kan jeg dyrke interessene mine, jobbe intenst og forberede meg på det som kommer senere, sier han.

Den unge dramaentusiasten legger ikke skjul på at han ønsker å søke seg inn på Teaterhøgskolen, ved Kunsthøgskolen i Oslo.

– Målet er i alle fall å prøve, så får vi se når den tid kommer, sier Wingan.

Usikre på valg

Unggutten har inntrykk av at flere av medelevene hans vet hva de skal søke på, men sier det også er noen som er mer usikre på hvilke studievalg de skal ta. Han forteller at flere i kullet har søkt seg til både Forsvaret og lærerutdanninger.

– Noen bestemmer seg fort, mens andre bruker lengre tid. Heldigvis er det mange valgmuligheter i dag og mange ulike behov på arbeidsmarket. Selv er jeg glad for at jeg har en plan, slår Elias Wingan fast.

Ifølge Samordna opptaks hjemmesider, er det mulig å søke opptak til hele 1.308 studier ved 27 høgskoler og universiteter foran neste skoleår. Fristen går ut ved midnatt, 15.april.