Nygård Vibe var involvert i flere kontroversielle avgjørelser i løpet av kampen, som Tromsdalen tapte 0-2.

Ifølge iTromsøs spillerbørs, spilte den ruvende midtstopperen en solid førsteomgang, der han endte opp med å få rødt kort.

– Jeg visste at jeg var først på ballen og kunne slå med reint treff tilbake til keeper før Viking-spilleren kommer inn i meg. Jeg er kanskje borti ham så vidt, nederst på foten. Men da kaster han seg fremover. Vikingspillerne begynner å hoie og skrike. På den måten fremprovoserer de en reaksjon som dommeren biter på, og han drar sporenstreks drar opp det røde kortet. Selv rekker jeg ikke å gjøre noe som helst før jeg får marsjordre, forteller Nygård Vibe til VOL.

Får etterspill

Han forteller at klubben kommer til å ta saken videre til Norges Fotballforbund. De skal sende inn video av situasjonen i forkant av det røde koret.

– Vi får se hva de sier. Men vi mener i alle fall at det ikke var rødt kort i det hele tatt, slår Nygård Vibe fast.

Ellers er forsvarspilleren forholdsvis fornøyd med kampen.

– Vi spiller en grei kamp og holder godt følge frem til de scorer første målet. Da må vi opp og frem, og dermed åpnet det seg opp rom og vi klarte ikke å henge med.  Det var en ordentlig krigekamp med mye dueller og fighting. Slik er det å spille i førstedivisjon, slår han fast.

Må bli jevnere

Etter tapet mot Viking, ligger Tromsdalen på 15 og nest sisteplass på tabellen, med en seier, og ett tap. Helt nederst ligger Nest-Sotra. I andre enden topper Sandnes-Ulf tabellen, foran henholdsvis Aalesund og Notodden.

– Målet er å gjøre det like bra som i fjor. Da fikk vi en veldig god start, men en tøff midtperiode. Utfordringen vår er å vinne de jevne kampene og unngå å rote bort poeng på slutten, noe som er litt av utfordringen for en klubb som er semiprofesjonell. Mens andre klubber kjører to økter per dag, har vi jobb og studier å konsentrere oss om. Det gjør det ofte vanskeligere å hente marginer og å være heldige, forklarer han.

– Det er uansett for tidlig å se på tabellen etter bare to kamper. Jeg har god tro på at vi kan gjøre det like bra som i fjor, slår Tobias Nygård Vibe fast.

Flere vesterålsspillere

Nygård Vibe var ikke den eneste vesterålsspilleren som var i aksjon i kampen mot Viking. Det var også Mathias Dahl Abelsen, som ifølge iTromsøs spillerbørs, slet med å involvere seg i spillet i store deler av kampen. I tillegg er Simon Laugsand, som også kommer fra Sortland, i stallen.

Tromsdalens neste kamp finner sted borte mot Ålesund.