Det går fram av et vedtak fra formannskapet i Øksnes. Snorre Jonassen i Cermaq sier til VOL at han kan bekrefte at selskapet er i samtaler med Andre Reinholdtsen om et salg, men er for øvrig sparsommelig med kommentarer. Først når VOL leser opp formannskapets vedtak, bekrefter han samtalene med Reinholdtsen.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært i dialog med Andre Reinholdtsen og Viking Invest, men det er ikke landet noen avtale mellom partene. Andre spørsmål får vi komme tilbake til etter hvert, sier Jonassen til VOL.

Han drister seg også til å uttrykke en viss glede over formannskapets støtte til Reinholdtsen.

Snorre Jonassen i Cermaq.

17 millioner kroner

Formannskapet i Øksnes sa sent mandag ettermiddag ja til å gi Viking Innovasjon AS (Selskap under stiftelse) et lån på 3,0 millioner kroner. Lånet skal forrentes med fem prosent per år, og betales tilbake i løpet av tre år fra juli 2019 til juli 2021.

Av vedtaket for øvrig går det fram at salgssummen er 17 millioner kroner. De tre partene som skal eie Viking Innovasjon skal inn med ni millioner, kommunen skal inn med tre millioner kroner og Cermaq Norway skal gi salgskreditt med fem millioner kroner, fremgår det av formannskapets forutsetninger for vedtaket.

Mye kritikk

Cermaq bygger et stort lakseslakteri i Steigen, som skal erstatte slakteriene på Skutvik og i Alsvåg.

Cermaq er eid av et japansk selskap, og den norske ledelsen har jevnlig fått kritikk for måten salget av slakteriet i Alsvåg er håndtert på.

I mars fryktet kommunen at anlegget kunne bli solgt stykkevis og delt, og ordføreren innkalte til ekstraordinært formannskapsmøte med selskapet, som på sin side lovde at selskapet skulle selges samlet.

Visjonær

VOL har forsøkt å få fatt i Andre Reinholdtsen gjentatte ganger i dag. Han har ikke svart. Reinholdtsen og forretningspartnere skal trolig bruke lakseslakteriet til hvitfisk. Reinholdtsen regnes som en visjonær «hvitfiskmann» med omfattende kunnskap i behandling av levende torsk. De siste  årene har han satset på å etablere «torskehotell» flere steder langs kysten.