På grunn av få søkere ser det ikke ut til at det blir noen frisørlinje på VG2 på Melbu fra høsten. Tilbudet flyttes i stedet til Narvik.

Gruppeleder for Senterpartiet i Nordland fylkesting, Kurt Jensen, skulle gjerne sett at linja fortsatte, men sier at han ikke er veldig overrasket over utfallet.

– Da vi så at det ble oppretta ny linja i Narvik var dette redselen. Det er beklagelig at det skjer og at så få søker, sier han til VOL.

– Distriktene blir rammet

Jensen sier at lavere søkertall er noe som bekymrer både han og flere andre.

– Jeg er litt bekymra for at ungdomskullene blir mindre, noe som særlig går ut over de svakeste skolene som får færrest søknader. I den sammenheng er det ofte skolene i distriktene som blir rammet, sier han.

Samtidig understreker Jensen at tingenes tilstand kan endre seg på sikt og minner om at en ny sak om skolestruktur etter hvert skal behandles på fylkestinget og i fylkesrådet.

Endelig beslutning i mai

Utdanningssjef i Nordland, Nina Ellingsen Høiskar, understreker at den endelige avgjørelsen om nedleggelsen ikke blir tatt før i mai.

– Vi har ikke fattet noen beslutninger ennå hvilke klasser som igangsettes. Det skjer medio mai gjennom vedtak av utdanningssjefen.  Det er imidlertid kun fem søkere til Vg2 frisør og dermed under grensa for igangsetting høst 2018, skriver hun i en sms til VOL.

Ser på tilbudsstruktur

Skolesjefen understreker at ingenting er skrevet i stein med tanke på hva som skjer med frisørlinja etter høsten 2018.

– Når det gjelder tilbudsstrukturen, kjøres denne prosessen hver høst med vedtak i desember. Her fattes vedtak om permanent nedlegging og oppretting av fylkestinget. Dette arbeidet har vi ikke begynt på ennå, slår Ellingsen Høiskar fast.