– Jeg skjønner at komiteen skal forsvare dommeren. Samtidig er jeg dypt uenig måte i rapporten beskriver hendelsesforløpet på. Det er rett og slett ikke riktig gjengitt, sier Nygård Vibe til VOL.

Nygård Vibe presiserte overfor VOL tidligere i uka at han var først på ballen i forkant av taklingen, og kunne slå med reint treff tilbake til egen keeper, før Viking-spilleren dundret inni ham.

–Jeg er kanskje borti ham så vidt, nederst på foten. Men da kaster han seg fremover. Vikingspillerne begynner å hoie og skrike. På den måten fremprovoserer de en reaksjon som dommeren biter på, og han drar sporenstreks drar opp det røde kortet, uttalte han da.

Taklet med stor fart

I rapporten står det blant annet at Nygård Vibe taklet med stor fart og kraft, strakt bein, i tillegg til at han viser knotter og treffer Viking-spiller Thorstvedt oppe på leggen.

– Han har en mening og jeg har en annen. Det må jeg bare akseptere. Dommeren har lov til å ha en dårlig dag på jobben han også, og dette er sånn som skjer. Men det er jævlig frustrerende, sier Nygård Vibe.

– Streng avgjørelse

Inge Takøy, daglig leder i Tromsdalen, synes at avgjørelsen er streng.

– Oppfatninger av noe som har skjedd vil alltid være subjektivt i fotball, og graden av subjektivitet vil variere. I dette tilfellet er det snakk om en situasjon der dommeren oppfatter situasjonen på en måte, mens spilleren og publikum, oppfatter det på en annen måte, noe også videoopptaket fra kampen viser. Men dette er noe man må leve med, og noe som er en del av sjarmen med fotball, sier han.

Har ikke nok til anke

Takøy kjenner heller ikke igjen beskrivelsen av situasjonen i rapporten fra domsutvalget.

– Der står det blant annet at Vibe gikk inn i taklingen med strake bein og brukte ett og et halvt sekund på å planlegge taklingen, sier han.

Den daglige lederen bekrefter at Tromsdalen ikke kommer til å forfølge saken videre.

– Dersom vi skulle anket og gått videre med saken, måtte vi hatt nye opplysninger i saken, noe som ikke foreligger per nå. Dermed har vi ingenting å anke på. Vi konstaterer likevel at domsutvalget har bedømt situasjonen litt i vår favør i og med at de gav to kamper. Tar man bare utgangspunkt i kamprapporten, høres hendelsen særdeles stygg ut. At slike hendelser forekommer er nok noe fotballen må leve med, sier Takøy.

Hørt på begge sider

Ifølge nestleder i disiplinærutvalget, Andreas Ringstad, var det en enstemmig avgjørelse å gi Vibe to kamper karantene. I hovedsak er det punktet «alvorlig brudd på spillereglene», som er lagt til grunn for avgjørelsen.

– Forklaringen fra spiller og klubb er vektlagt i vurderingen, samt at vi har sett video og dommerens rapport. Dommeren var godt plassert i situasjonen. Vi synes det er vanskelig å se hvem som toucher ballen først, men det er også andre momenter som er av betydning, sier Ringstad til Stavanger Aftenblad, og legger til at utvalget er klare på at tre kamper ville vært for mye.