Det er Bladet Vesterålen som skriver dette onsdag kveld.

VOL stilte Edvardsen spørsmål om temaet etter 1-2 tapet mot Mjølner onsdag, men han ville da ikke kommentere saken.

Spillerne ble orientert i garderoben etter kampen.

Styreleder i Sortland IL, Mats Aas, bekrefter at Edvardsen gir seg overfor VOL:

– Jeg kan bekrefte at han gir seg med umiddelbar virkning. Årsaken er helsemessige årsaker. Han «møtte veggen» tidligere i vinter, og i samråd med samboer, familie og lege har han funnet ut at det ikke går lenger. Han har kjørt seg for hardt over tid, sier Aas.

Styret fikk beskjed om at Edvardsen gir seg i forrige uke, men klubben har valgt å legge lokk på saken for å ha full fokus på onsdagens cupkamp mot Mjølner, som laget tapte 1-2 etter ekstraomganger.

– Jobber steinhardt

På spørsmål om hva som skjer nå, svarer Aas:

– Vi jobber steinhardt med å finne en erstatter. Vi har hatt samtaler med flere i fotballmiljøet, inkludert Steve selv, om hvem som skal ta over. Det vi gjør foreløpig er at assistent Sindre Thunestvedt og Stian Fredriksen tar over ledelsen midlertidig.

Når ny hovedtrener er på plass, er imidlertid vanskelig å si.

– Vi jobber videre med dette, og håper å få på plass en ny trener i løpet av få dager. Når dette blir og hvem, er umulig å si noe om nå. Imens vi jobber, er laget i trygge hender med Sindre og Stian, avslutter Aas.

Steve Edvardsen og Sindre Thunestvedt - nytt trenerteam i Sortland IL. i vinter, nå tar Thunestvedt over. Foto: Sortland IL

Edvardsen har vært i SIL i to hele sesonger. Først som assistent til Espen Bakke Gusisiås, så hovedtrener halveis ute i 2016-sesongen.  I fjor var han hovedtrener alene, men fikk i vinter Sindre Thunestved inn for å hjelpe til.