Fristen partene hadde satt for å bli enige om kjøp av Cermaqs lakseslakteri i Alsvåg, var egentlig onsdag. Torsdag ettermiddag var forhandlingene fremdeles ikke i mål.

«Vi jobber med saken. Klarer vi å lande noe, sender Cermaq ut et presseskriv,» opplyser André Reinholdtsen VOLs journalist via sms torsdag, like før kl. 17.

Det er fremdeles altså ikke endelig avklart hvorvidt salget kommer i mål. Reinholdtsen legger ikke skjul på at det har vært vanskelige forhandlinger.

– Vi forhandler om overtakelse av et selskap, og det er svært krevende, svarer han på spørsmål om hvorfor forhandlingene har pågått over fristen, og hva som har vært vanskeligst.

Regionleder Snorre Jonassen i Cermaq bekrefter at de er i en «positiv dialog» med en kjøper, og at de ikke er i mål. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på innholdet i forhandlingene.

VOL skrev tidligere denne uka at Reinholdtsen ønsker å kjøpe slakteriet, for å bruke det til hvitfisk. Mandag besluttet Øksnes kommune å bevilge tre millioner i næringslån til Reinholdtsen, for å få salget realisert.