TUIL spilte borte mot Fløya, for øvrig laget som Sortland tapte mot i serieåpningen sist helg, i 1.runde i cupen. Gjestene vant til slutt 2-1, etter 1-1 ved ordinær tid, skriver iTromsø.

Full kontroll defensivt

Tobias Nygård Vibe var på plass i midtforsvaret etter en noe røff melding tidligere på dagen, da han fikk beskjed om at domsutvalget i NFF gir han to kampers karantene etter en mye omtalt takling i forrige helgs kamp mot Viking.

Ifølge iTromsøs spillerbørs, kan det hende at karantenebeskjeden hjalp å humøret hans. Nygård Vibe hadde full kontroll defensivt og var trygg med ballen i beina.

Scoret vinnermålet

Simon Laugsand fra Sortland, spilte også en god kamp, ifølge iTromsø. Han ble til og med kampens matchvinner sju minutter ut i første ekstraomgang, og bidro ifølge iTromsø ellers med luftstyrke og god timing.

Men det var en annen sortlending som ble kampens store spiler, nemlig Mathias Dahl Abelsen. Etter en middelmådig omgang, skinte han da Tromsdalen trengte det som mest etter hvilen og «hadde et herlig driv med ballen i beina».

De to lagene møttes også i første runde i cupen i fjor, men da var det Fløya som trakk det lengste strået og sørget for en cupsmell.

Foto: NTB Scanpix