Tinden-rettssaken fortsatte etter lunsj fredag formiddag. Da var det tid for saksøktes vitner.

Tidligere Kultursjef i Øksnes, Hilde Johanne Hansen, var en av sjefene til Frid Halmøy da hun var ansatt i kommunens kulturskole, da også under sommeren 2016.

Fra vitneboksen fortalte hun at hun tidlig ble i stuss over Halmøys forhold til stiftelsen.

– Jeg ble stuss allerede i ansettelsesmøtet da Frid oppga Tinden som sin hjemstedsadresse. Dette var i august 2015. Det hadde jeg ikke hørt om i stiftelsen før. Men jeg forsto det slik at det var der hun skulle bo, og da regnet jeg dette var omforent med styret. Det så rosenrødt ut utenfra, men så ble det verre etter hvert. Jeg forsto det da slik at forholdet mellom henne og styret i stiftelsen ikke var så bra. Samtidig var det ingen tvil om at hun hadde et sterkt bånd til Tinden.

Hansen fortalte at Frid Halmøy beskrev Tinden som sitt hjem og inviterte folk hjem til seg.

Fra det Hansen beskrev som prat på kontoret, uttalte hun:

– Frid sa hun følte seg lurt, at familien var lurt. At det hadde skjedd «ting» med dokumenter da Tinden ble tatt over av Stiftelsen, som ikke var bra. Hun tok også opp dette med at styreleder hadde blitt bortvist fra Tinden. Vi prøvde i denne perioden på best mulig måte å ta vare på henne, særlig med tanke på bortgangen av hennes far, sa Hansen og siktet til Kjell Arne Halmøys bortgang i august 2015.

– Intelligent

Et annet vitne, styremedlem og vara gjennom flere år i stiftelsen Trond Torgvær, sa følgende om hva han tenkte om konflikten som nå hadde oppstått.

– Frid har ikke forstått at det er en stiftelse, og ser kanskje dette som et tap av privat eiendom. Jeg vet Asle Sørdahl har forsøkt å legge til rette for et møte for å gå gjennom hvordan en stiftelse fungerer, men hun har da avslått.

I utspørringen av den tidligere kultursjefen gikk advokat Brath tilbake til dette temaet og spurte så om Hansen hadde noen grunn til å tro at Halmøy ikke visste hva en stiftelse dreide seg om.

– Jeg oppfatter Frid Halmøy som Intelligent og bestemt. Jeg vil si det er rart om hun ikke visste hva stiftelsen var. Jeg syns det også var merkelig at hun kunne uttale seg om styret som hun gjorde, sa Hansen.