– Vi slo dem i fjor og kan gjøre det igjen, sier han.

Sortland tapte serieåpningen mot Fløya sist helg og måtte også se seg slått av Mjølner i cupen onsdag. Selv om laget hans har to nylige tap på samvittigheten, tror ikke Thunestvedt at det er så mye som skal til før Sortland begynner å plukke poeng.

– På to kamper har vi spilt tre gode omganger. Relasjonene begynner å sitte og vi blir stadig bedre. Det er nok et tidsspørsmål før det løsner, sier han.

Slipper inn enkle mål

Thunestvedt ble kastet inn som midlertidig hovedtrener etter at Steve Lind Edvardsen uventet ga seg etter kampen mot Mjølner. Likevel synes han ikke at overgangen fra å være spiller, til å bli spillende trener, har vært problematisk.

– Gutta har tatt det veldig bra og jeg synes det fungerer fint. Med unntak av Erik som ble utvist og Isak som er skadet, har vi fullt mannskap, sier han.

På spørsmål om hva som er årsaken til at Sortland tapte mot henholdsvis Fløya og i cupkampen mot Mjølner, mener Thunestvedt at det handler om personlige feil.

– Vi slipper inn enkle mål på grunn av elementære feil. Det må vi luke bort dersom vi skal ta poeng, sier han.

Står til hverandre

Ifølge Thunestvedt er Junkeren et spillende fotballag som vil ha ballen mye og mener at spillestilen deres er midt i blinken.

– Vi ser frem til å møte et fotballag som vil ha ballen på bakken. Junkeren er derfor et lag som står bra til oss. Vi har små kvikke spillere som liker å spille ball, understreker han.

Å spille ball liker også disiplene til Junkeren-trener, Joachim Kildal. Han forventer tøff motstand fra Sortland.

–  Det blir nok en kamp med mye dueller og tøffe tak. Men vi skal vinne. Vi har hatt en positiv sesongstart, sier han.

Mye entusiasme

Kildal er godt oppdatert på Sortland og snakker jevnlig med kjente som har en tilknytning til klubben.

– Siden de har mange nye spillere, kjenner jeg ikke kvaliteten på dem veldig godt. Jeg så de så vidt mot Mjølner og konstaterer at laget spiller med mye entusiasme, og som er flinke til å jobbe på andreballer og stå etter med laget. Sortland har flere solide spillere, sier han.

Vil kjempe i toppen

Ifølge treneren, sikter Junkeren seg inn på en plassering i toppen.

– I fjor fikk vi en fjerdeplass, rett bak Sortland. Det er vanskelig å vite hvordan sesongen utvikler seg, men målet vårt er å kjempe helt i toppen. Vi har gode individualister, er sterke offensivt og er et spillende lag med mye fart. Vi skal bite godt fra oss, slår Joachim Kildal fast.