Saka gjelder gyldigheten Mattilsynets vedtak om å ilegge Nordlaks Oppdrett AS ei tvangsmulkt på ca. 1,7 millioner kroner.

Mattilsynets avdeling for Troms påla den 25. oktober 2016 Nordlaks å gjennomføre tiltak innen 3. november 2016 for å få mengden lakselus under gjeldende lusegrense. Pålegget gjaldt to anlegg i Troms.

Løpende dagmulkt

Samtidig som pålegget ble gitt, ble det vedtatt å ilegge Nordlaks ei løpende dagmulkt (tvangsmulkt) dersom ikke pålegget var gjennomført innen fristen 3. november.

Dette opplyser Nordlaks sin advokat Oddmund Enoksen.

Påklaget

Pålegget og vedtaket om tvangsmulkt ble videre påklaga av Nordlaks. Mattilsynets hovedkontor tok klagen til følge for det ene anlegget, men for det andre ble tvangsmulkten opprettholdt.

Det er altså for dette anlegget Nordlaks har reist sak for tingretten med påstand om at vedtaket om tvangsmulkt er ugyldig.

Saken er berammet til  24.-26. april, altså tirsdag til torsdag denne uka i Vesterålen Tingrett.

– For kort frist

I en kommentar til saken, sier advokat Oddmund Enoksen.

– Nordlaks mener at Mattilsynet satte en altfor kort frist for å etterkomme pålegget om tiltak. I dette tilfelle var det utslakting av fisken på vedkommende anlegg som var det tiltaket som måtte gjennomføres. Slik utslakting ble gjennomført av Nordlaks så raskt som det var mulig å gjøre det, forteller advokaten.

VOL har også vært i kontakt med Nordlaks i saken. De har henvist til Enoksen som ikke har ytterligere kommentarer i saken.