–  Reka er et landemerke, og ser ut om en spade som står opp ned. Det synes veldig godt og er veldig karakteristisk, sier produsent for 71 grader - Norges tøffeste kjendis, Ørjan Johansen til VOL.

Spadelignende

Reka er et fjell på Langøya i Sortland. Det ligger på vestsiden av Eidsfjorden og har en høyde på 607 meter over havet. Fjellet er Vesterålens nest mest kjente etter Møysalen. Når det gjelder navet Reka, kommer det av et gammelt vesterålsk ord for spade, og fjellet ligner da også på bladet på en gammel jordspade.

Når vi spør om hvorfor akkurat Reka ble valgt, sier Johansen at programmets sikkerhetsansvarlige, etter å ha vært på befaring, syntes at fjellet var flott og hadde fantastisk utsikt, i tillegg til at det var sikkert nok til å brukes. Forrige program av kjendisutgaven av det populære realityprogrammet, ble som nevnt spilt inn på Myre.

– For to programmer var programmet fra Myre Kysthotell, som var et innendørsprogram. Sist gang foregikk konkurransen på Biomar, i tillegg til at deltakerne syklet fra Nyksund til Stø, sier han.

Lokal fjellgeit

Ifølge Johansen har det ikke bare å gjøre med vakker natur at programmet har blitt innspilt i Øksnes og i Vesterålen.

– Synne Bolstad, som er med i produksjonstaben, er fra Myre og har ivret frempå for at vi må legge en del av innspillingen til Vesterålen. Men primært så velger vi jo de stedene i Norge som vi synes er fine, sier han.

– Det som er viktig for oss, er at destinasjonene gir oss flere muligheter. Vi er et stort crew med 55 personer som skal fraktes rundt. Når det gjelder Vesterålen så er der veldig mange fine steder. Mange synes Lofoten er vakkert, men Vesterålen er like fint. Vi synes det er gøy å vise frem de ulike stedene og gi dem oppmerksomhet, slår Ørjan Johansen fast.

Overnatting i nordlys

På spørsmål om hva seerne kan vente seg fra toppen av Reka førstkommende søndag, sier Johansen at det ikke blir småtterier.

– Vi var veldig heldig med været akkurat på innspillingsdagen, som var i september i fjor. Det var også flott nordlys da deltakerne overnattet på toppen. Det blir spektakulære bilder og det er takknemlig å bruke det når det er så fint, slår Ørjan Johansen fast.

71 grader nord -Norges tøffeste kjendis, var også i Vesterålen for seks år siden, da blant annet sykling i Sortland sto på agendaen.