De er begge kunstnere, men det var Quinn som ble invitert til Vesterålen som en «Artist in residence». Andøy har tidligere hatt besøk fra både Irland og Island. Besøkene er kommet i stand gjennom Kultursamarbeidet i Vesterålen og deres partnere på Øst-Island og i Donegal i Irland.

– Å komme hit var fullstendig nytt for meg. Jeg vokste opp i Donegal som er nord i Irland, og det har vært spennende å reise enda lengre nord enn det. Det er noe jeg har tenkt på, men aldri trodd at jeg skulle få oppleve, sier Quinn.

Hun har jobbet som kunstner siden hun ble uteksaminert fra National College of Art & Design i Dublin i 2000. Hun har hatt flere utstillinger, og skal ha en ny utstilling i september. Hun jobber mest med oljemalerier.

– Etter utstillingen begynner jeg fra start igjen. Jeg har fått mange nye ideen til bilder her i Andøy, og tenker å kombinere det med bilder fra Donegal. Bildene mine handler om å fange stemningen på et bestemt sted. Når jeg maler bildene, blir jeg tatt med tilbake til det stedet, ogføelr at jeg er der og puster inn luften der, sier hun.

Andenes skole

De to kom til Andenes 9. april. Fredag 13. april var de på besøk ved Andenes skole. Quinn viste frem bildene sine og snakket om Irland, mens Lipstein lærte elevene om trykketeknikk.

– Elevene imponerte meg. De lagde mange flotte ting, sier Lipstein.

De to har også vært på tur rundt Andøya, med besøk hos Siri Tollefsen ved Atelier Nøss, Nordtun gård på Bø og Alveland på Dverberg.

Islagte vann

Mandag 23. april returnerte de til Irland. De sier oppholdet i Andøy har gjort inntrykk.

– Vi har truffet mange flotte mennesker. Vi vil alltid huske dem. Og de islagte vannene gjorde inntrykk. Det har jeg aldri sett før. De bekreftet barndomsbildet av arktis, sier hun.

– Jeg elsker husene her og arkitekturen. Jeg har tatt masse bilder og vil bruke dette på en eller annen måte i mitt arbeid. Det har vært en unik opplevelse. Og vi merker stor forskjell på livet her sammenlignet med storbyen. Stillheten har gjort inntrykk, sier Lipstein.