Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) har vedtatt at det skal bygges et nytt sykehus på Furumoen i Narvik. Byggingen skal starte i 2019 og sykehuset skal stå ferdig i 2022.

I forbindelse med sykehusbyggingen, skal det bygges vei og tunnel til det nye sykehuset. Tunnelen blir cirka 600 meter lang og har en stigning på 6 prosent. Prosjektet er et samarbeid mellom UNN og Narvik kommune.

– UNN har gjennomført anbudskonkurranse om bygging av adkomsttunnel til det nye UNN Narvik som skal ligge på Furumoen like nord for Narvik sentrum. Tre anbud er mottatt og evaluert med det resultat at det er inngått kontrakt med LNS AS. Kontraktssummen er på vel 126 millioner kroner inkl.mva og byggetiden er antatt til cirka 13 måneder, opplyser Viggo Søderblom, som er prosjektleder for nye UNN Narvik.

– UNN er fornøyd med å ha fått på plass denne avtalen som representerer en milepel i arbeidet med realiseringen av nytt sykehus i Narvik. UNN ser det som ekstra positivt å kunne bidra til regional aktivitet ved at vi kan inngå en slik kontrakt med en nordnorsk entreprenør, sier Søderblom til VOL.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med kontrakten. Det er en viktig jobb for oss. Vi klarer å sysselsette de folkene vi har og vi får inn endel nye folk. Så dette oppdraget passer veldig godt for oss, sier Frode Nilsen i LNS.

FORNØYD Frode Nilsen i LNS er fornøyd med at selskapet fikk oppdraget med å bygge tunnelen til det nye sykehuset i Narvik. – Dette passer veldig godt for oss nå, sier han. Foto: Arkiv Jørn Aune

Han regner med å ha rundt 30 ansatte i sving med tunnelprosjektet. LNS konkurrerte med svenske Skanska og sveitsiske Implenia om oppdraget.

– Oppstart blir så raskt som mulig, sier Nilsen.