Bladet Vesterålen trekker fram Høken som den soleklare favoritt i 5. divisjon i år. Bleiksklubben som vant samtlige kamper i 2016, er nå tilbake igjen etter to år i 4. divisjon. Trener Geir Malvik som overtok laget ved nyttår er skuffet over treningskulturen. I intervjuet med Andøyposten ved nyttår sa han at de var motivert for å satse på et kort intermesso i 5. divisjon før de rykket opp. Etter fire måneder med det han kaller for labert treningsfremmøte, har han endret mening.

Flotte folk og gode spillere

– Vi har flotte folk og gode spillere som har et høyere nivå enn 5. divisjon, men treningskulturen er for dårlig. Dersom man skal spille fotball må man ofre litt. Vi har ingen mulighet til å få ut potensialet, slik kulturen er i dag. Jeg har vært klar helt fra starten på at jeg kommer til å bruke de som stiller på trening. Det kommer jeg til å holde fast ved. sier Malvik. Han har 27 spillere, mens fremmøtet har vært på 10–15 i vinter.

– Det er altfor dårlig. Vi burde minst ha vært 15–20. Det er imidlertid en liten gruppe som alltid deltar, og setter standard for en god treningskultur, men det er dessverre for få. Men de flittige skal få betalt når sesongen starter med mye spilletid, lover han, Høken begynner trening klokken 2130 på torsdager, og da er AIL ferdig med sin trening. Kontrasten til Tom Stenvolls spillergruppe er stor.

Imponert over Tom Stenvoll

– Sett utenfra er jeg imponert over den treningskulturen han har fått til etter at han begynte. Han har ei treningsgruppe med unge treningsvillige talenter som ønsker å bli god, noe som gjør at de eldre må jobbe litt hardere for å holde følge. Tom har snudd en negativ trend som tidligere har utviklet seg over mange år. Det står det respekt av, påpeker Malvik. Tre-fire ganger med fotballtrening i uka gir utvikling.

– Vi har tilgang på hallen tre ganger ukentlig, men laget er ikke klar for det. Derfor trener vi to ganger, men heldigvis er treningsfremmøte lett å gjøre noe med, sier han forhåpningsfullt. Sesongen begynner 7. mai, og han håper å kunne bedre treningsfremmøtet med trening på Bleik og nye tider.