– I dag er vi for dårlig en mot en, egentlig i det meste som skjer på banen, både i duellspill og i boks. Vi blir rett og slett smågutter. Det holder ikke, slår Melbo-trener Thomas Rønning fast.

Rønning sier videre at laget som helhet sviktet mot Finnsnes.

– Noen enkeltspillere leverer til godkjent, men det er alt for få. Når vi ikke fungerer kollektivt, så får det store konsekvenser for oss, sier han.

– Vi kan mye bedre

På spørsmål om tapet sitter mer i hodet enn i beina, svarer treneren:

– Vi vet jo at vi kan så mye bedre enn det vi får ut i dag, sier han.

Da VOL ringer Rønning, er han og resten av laget i gang med hjemreisen.

– Det er en skuffet gjeng som sitter på bussen nå, men vi skal gjennomføre en god treningsuke og være klar til neste kamp hjemme mot Senja, slår Rønning fast.

– Fordel av hjemmebane

En som i større grad fikk ut potensiale i kampen, var Finnsnes-spiller, og tidligere Sortland-spiller, Jonathan Barlow. Han mener at det ikke bare var han og lagkameratene som sørget for den komfortable seieren.

– Vi er på hjemmebane og hadde nok en fordel der. Dessuten har Melbo flere spillere ute. Og når det mangler gode og viktige spillere, så blir det tøft, sier han.

Bare peiser på

Selv er Barlow bare måtelig fornøyd med egen innsats i kampen.

– Jeg spiller langt bakover på banen i rollen som defensiv midtbane. Jeg føler at vi har grei kontroll på kampen, der vi får en viktig 2-0 ledelse til pause. Etter pausen tar vi mer over. Melbo skaper litt på kontringer og scorer et fantastisk mål av Adrian Pettersen. Etter hvert som vi øker ledelsen, bare peiser vi på, sier han.

Melbo har hatt en noe poengfattig start på sesongen, men Barlow tror at det kommer sterkere tilbake.

– De kommer nok til å ta en del poeng på hjemmebane, særlig når de kan stille med skadefritt mannskap, slår Jonathan Barlow fast.