Stokmarknes-mannen, som for folk flest kanskje best er kjent som forretningsmann og Elkjøp-eier, forklarer hva han ser for seg.

– Mitt forslag går på å flytte flytebryggen ved Havnegata lenger ut og fylle ut med masse omtrent 20 meter ut. Tanken er at det nye arealet i første omgang skal strekke seg fra hurtigbåtkaia til Børøybrua. Med mulighet for ytterligere utvidelse mot Sykehusbukta, forteller han.

– Vi må se 50 år fremover

Han ymtet frempå med tilsvarende tanker i 1999.

– Det ble jobbet med en sentrumsplan for Stokmarknes, og jeg tok opp muligheten for å fylle ut deler av havnebassenget. Jeg oppfattet at kommuneadministrasjonen den gang ikke likte ideen noe særlig, og jeg pushet heller ikke på i stor grad, sier Johnsen.

Men i forbindelse med et medlemsmøte i Hadsel Høyre denne måneden, der partiets høringsuttalelse til miljøgateplanen som er under oppseiling skulle formes, ble han møtt med større begeistring. Dermed ble ønsket om å se på muligheten for utfylling en del av Hadsel Høyres formelle høringsuttalelse.

– Jeg mener vi må se dette i et 50-årsperspektiv, og jeg mener mitt forslag vil bidra til en bedre helhet for sentrum. Særlig sett i lys av muligheten for kutt i antall parkeringsplasser i Markedsgata, sier han.

– Har du regnet på hvor mange p-plasser ditt forslag kan bidra til?

– Om det utelukkende lages plasser til biler, tror jeg det nok er snakk om 40–50 plasser. Men det bør etter min mening også lages plass til oppstilling av busser, så da vil naturlig nok antallet personbilplasser gå noe ned, sier han.

Strandpromenade under brua?

Johnsen mener det også bør lages en strandpromenade som på sikt kan knyttes til andre utfyllinger på andre siden av brua.

– Hvem tar regningen?

– Jeg mener utfyllingen av havnebassenget bør innlemmes som en del av planen for miljøgata. Altså at det i stor grad er kommunen som betaler. Jeg tror 10–15 millioner kroner vil være nok for et slikt prosjekt. Jeg tror det er vanskelig å få andre til å betale for denne typen infrastruktur, sier han.

– Hvor mye vil en eventuell utfylling få å si for Elkjøp?

– Sentrumsnære parkeringsplasser er viktige for alle næringsdrivende. Sånn sett vil det dryppe litt på alle, dersom dette bidrar til liv og aktivitet i sentrum. Men for Elkjøp spesifikt vil ikke dette ha spesiell betydning, jeg tror ikke våre kunder primært vil velge å parkere der uansett, sier han.