Ifølge seksjonsleder for etterforskning i politiet i Vesterålen, Anne-Marie Kleczka, har politiet en pågående etterforskning på en hendelse som oppsto ved Lødingen sykehjem for kort tid siden.

– Jeg kan bekrefte at politiet etterforsker en sak mot en ansatt ved Lødingen sykehjem. Dette for vold mot en pasient, sier hun.

Etterforskningen er pågående og dreier seg altså om en ansatt ved sykehjemmet.

Personen skal etter det VOL forstår ha blitt sett av andre ansatte mens vedkommende utøvde den påståtte volden. Personen det er snakk om er for øyeblikket ikke i varetekt og det er ikke tatt ut siktelse.

– De impliserte partene er avhørt og etterforskningen fortsetter, sier Kleczka.

VOL har fått informasjon om at vedkommende som ble utøvd vold mot, lå for døden da hendelsen inntraff. Kvinnen døde få dager etter hendelsen.

– Tatt ut av tjeneste

Rådmann i Lødingen, Kjetil Skjeie sier følgende til VOL på henvendelse om saken:

– Saken er håndtert og blir behandlet internt personalmessig. Vedkommende er ikke i tjeneste. Saken er også under etterforskning hos politiet.

– Er vedkommende da ikke i tjeneste frem til etterforskninger er avsluttet, eller er vedkommende tatt ut av tjeneste permanent?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Skjeie.

I tillegg sier Skjeie at kommunen jobber opp mot både å ivareta de ansatte og de pårørende etter hendelsen.

VOL snakket med de pårørende etter hendelsen. Da vi var i kontakt med dem onsdag var de i begravelse til kvinnen som ble utøvd vold mot. Vi avventet derfor publisering. Saken dreier seg om 90 år gamle Ella Moen Hansen, som NRK Nordland skriver fredag.

Kritisk

NRK Nordland har snakket med de pårørende etter hendelsen. De forteller at de er forbannet etter hendelsen:

– Vi skulle hatt en sorgprosess nå. I stedet er man irritert og forbannet, over at noe slikt kunne skje. Det er forferdelig, sier sønnen Almar Moen til NRK.

Han reagerer på at de pårørende ikke fikk vite om hendelsen før dagen etter og at moren stort sett ble overlatt til seg selv.

– Etter en slik hendelse, skulle hun hatt en hånd å holde i 24 timer i døgnet.