– Jeg forventer at vi skal løfte oss fra forrige kamp. Vi vet Senja har vært uheldige så langt med tanke på poengfangst. De har vært uheldige så langt og ikke hatt marginene på sin side. Vi så i cupkampen mot Tromsø, at de hadde mye inne. Derfor vet vi at om vi skal holde poengene på Havfisk stadion på lørdag, så må vi prestere opp mot vårt beste, sier trener Thomas Rønning.

Senja og Melbo ligger like ved hverandre på tabellen i 3. divisjon avdeling 6. Begge har tre poeng hver. Etter to tap og én seier så langt.

Rønning tror at publikum på Havfisk vil se en helt annen utgave av MIL i lørdagens kamp enn det som var tilfelle sist helg.

– Jeg tror vi har fått ristet av oss kampen mot Finnsnes. Vi får brette opp ermene og gjøre oss klare til å tilfredsstille oss selv og publikum.

Mange skader

Rønning sliter dog fortsatt med mange skader. Hele sju i tallet.

– Situasjonen siden sist helg har ikke blitt noe bedre. Vi har mange spillere ute. Det er klart at det preger en klubb som ikke har all verden av bredde å ta av, sier han før han legger til.

– Men det laget vi mønstrer mot Senja skal hevde seg. Det er godt nok til å ta alle tre poengene.

Små marginer

Årets 3. divisjon avdeling 6 har vært preget av mange mål og store forskjeller. Både Sortland og Melbo har stortap på samvittigheten. Rønning tror dette har mye med marginer å gjøre.

– Alle feil på dette nivået har mye større konsekvenser enn det hadde i fjerdedivisjon. Feil vi gjør i dag som fører til mål i tredjedivisjon, førte ikke engang til sjanser i fjor da vi var i fjerde, sier han og fortsetter:

– 1-7 mot Finnsnes er flaut og pinlig, men samtidig er det jo slik at forskjellen på lagene ikke var stor. Det var enkeltsituasjoner og marginer som gjorde at resultatet ble som det ble. Men av de kampene må vi lære. En må være på tå hev fra starten av for å få noe ut av kampene på dette nivået.

Rønning peker videre på at et lag som Junkeren som slo Sortland 14-0 for to uker siden, selv tapte 5-1 mot Lyn sist helg.

– Det viser at det på dette nivået er snakk om å stabilisere prestasjonene og gjenskape de gode prestasjonene.

– Spille vårt spill

– Hvordan skal dere slå Senja?

– Vi skal gjøre som vi alltid gjør. Spille vårt spill fra starten og justere underveis ut fra kampbildet.

Kampen mellom MIL og Senja ser du, om du ikke kommer deg på kamp på Havfisk stadion, på VOLpluss fra klokken 15:45 lørdag. Kampstart er 16:00.