Det sammenslåtte laget fra Lofoten hadde i realiteten ingen mulighet mot et forholdsvis tent Sortlands-lag. Vertene tok kommandoen fra start av og ledet 2-0 ved pause.

Sortlandskvinnene hadde full kontroll også etter hvilen og kunne godt puttet på et par-tre mål til. Målscorere for Sortland var Julie Voktor Pedersen, Gina Ellingsen, Helene Nyvold og Malin Høve Johansen.

Spillende assistenttrener, Julie Voktor Pedersen, som for øvrig ble kåret til kampens Sortlands-spiller, synes det var en tøff og jevn kamp.

– I dag viser vi at vi er et større og sterkere lag enn Svolvær, sier hun etter kampen.

Sortlandsjentene jubler for scoring. Foto: Vidar Eliassen

Utladet

Selv om Voktor Pedersen ble kåret til Sortlands- og kampens beste spiller, er hun ikke veldig fornøyd med egne prestasjoner.

– Jeg spiller ikke en spesielt god kamp og gjør en del feil. Jeg føler meg også litt utladet etter alt styret som vært den siste uka, sier hun og sikter til nyheten som sprakk sist mandag, da hun ble presentert som Sortlands herrelag nye trener. Saken fikk nasjonal medieinteresse, som ikke har lagt seg ennå. Lørdag var NRK på besøk for å lage et innslag som muligens skal vises på sportsrevyen søndag.

Vil ha ro

Voktor Pedersen rakk så vidt å skifte fra trenings- til fotballdrakt etter at trenerdebuten var ferdig, for å rekke damekampen. Nå håper fotballtreneren at alt virvaret snart legger seg.

– Det hadde vært fint, for da kan vi konsentrere oss for fullt om det som har med fotball å gjøre, slår Voktor Pedersen fast.

Fulgte kampplanen

Kaptein på Sortland, Gine Alida Ellingsen, er godt fornøyd med innsatsen som hun og lagvenninnene la ned i seieren over Svolvær/Henningsvær/Kabelvåg.

– Vi prøvde å følge kampplanen og klarte å holde et aggressivt press, samtidig som vi hadde søkelys på eget spill. Vi får til det vi har øvd på, sier hun.

Samtidig peker kapteinen på at de har mer å gå på.

– Pasningsspillet sitter ikke helt, så der vi må vi bli mer nøyaktige. Vi kan også bli mer stabile i spillet, men totalt sett gjør vi en bra kamp, konkluderer Ellingsen.

Sortlands nr.2, Helene Nyvold, smeller avgårde et skudd som går rett i klypene på Svolværs keeper. Foto: Vidar Eliassen

Fornøyd med kombinasjonsspillet

En annen tilfreds person i apparatet til Sortland etter kampen, er hovedtrener Marius Jørgensen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med spillet til jentene. Mange fine kombinasjoner og flotte angrep som igjen fører til fire fine mål og en solid seier, sier han.

På spørsmål om Svolvær var en god nok målestokk for Sortland, svarer Jørgensen:

– Det er vanskelig å si, men vi fremstår som et godt spillende lag i dag. Flere av jentene står virkelig frem, spesielt Caminda Johanne Olsen og Lotte Hokland på vår midtbane er sentrale i mye av vårt offensive spill, slår Jørgensen fast.

Fotballpause

De to neste ukene blir kampfrie for Sortlands-damene. Neste gang de skal i aksjon, er borte mot Håkvik mandag om to uker. Deretter går det slag i slag, med en ny bortekamp mot Mjølner tre dager senere. Neste hjemmekamp går først av stabelen den 28.mai, mot Medkila 2.

Kampen mot Svolvær/Henningsvær/Kabelvåg, var for øvrig Sortlands andre kamp for sesongen etter at de tapte 3-4 mot Leknes i seriepremieren.