Mandag kveld tok Luna imot Stokmarknes. Erfarne Stokmarknes-spillere var svært delaktig i seieren.

Ledelse

Luna fikk imidlertid æren av å score det første målet. Marius André Dyrø Pettersen sørget for at hjemmelaget tok ledelsen etter 11 minutters spill, men deretter overtok et par veteraner for Stokmarknes.

Veteran 1

Stein Magne Pedersen (38) utliknet etter 19 minutters spill med et flott mål. Han dro seg forbi en forsvarsspiller og plasserte ballen rolig i hjørnet.

Pedersen har spilt over 100 a-lagskamper for Luna, Sortland og Stokmarknes.

Veteran 2

En annen som har bøttet inn mange mål, er Johnny Stikholmen (37). Han noterte seg for nye mål i kveld, og bidro ellers godt til seieren.

Etter 40 minutters spill fikk Stokmarknes straffespark. Jonny Stikholmen ble felt innenfor 16-meteren. Keeper reddet, men Frank Steinar Vangtun satte returen i mål.

Stikholmen sørget selv for 1-3 ledelsen fem minutter før pause. Han signerte også en scoring i 51. spilleminutt.

Stikholmen har nettet 63 ganger for Melbo, og noterer seg i gjennomsnitt for ett mål per kamp. Stikholmen hadde også ett skudd i tverrliggeren.

Mads Sigurd Hov Andreassen sørget for 1-5-eldelse fem minutter før slutt. Atle Nielsen (35) avsluttet scoringsfesten ett minutt senere.

–Bedre lag

–  Vi er et bedre lag og spiller rundt dem i store deler av kampen, sier Stokmarknes-trener Anders Fjeld Eilertsen.

– Luna får et drittmål etter markeringsfeil, noe som var irriterende. Men vi gir oss ikke og spiller fotball. Vi leder to null til pause, men gjør noen justeringer i pausen som betaler seg. Da vi kommer på banen i andre omgang, henger de ikke med, sier Eilertsen.

Overrasket over dominans

Treneren er godt fornøyd med lagets innsats mesteparten av kampen.

– Det fungerte delvis veldig bra og vi skaper flere sjanser. Det som overrasker meg mest var at vi dominerte kampen i så stor grad, sier han.

Selv om Stokmarknes vant svært komfortabelt over laget fra Bø, understreker Fjeld Eilertsen at målene for sesongen er nøkterne.

– Målet er først og fremst å utvikle en bra spillergruppe, samt å gjøre de riktige tingene fra kamp til kamp, og så får vi se hvor det ender til slutt, slår Fjeld Eilertsen fast.

– Jevnt

Luna-trener Michael Andreassen mener på sin side at forskjellen mellom lagene ikke var allverden, i alle fall ikke i førsteomgang.

– Spillemessig er det jevnt før hvilen. Jeg synes også at vi er hakket bedre. Vi viser godt spill og putter også det første målet, men så er vi uheldig tidlig i andre omgang og får to mål imot. Guttene gjør en super jobb, særlig med tanke på at vi hadde syv debutanter og ellers et lag som nesten ikke har spilt med hverandre tidligere, understreker han.

Skal bygge relasjoner

Målet til Luna i inneværende sesong er primært å ha det artig og å bygge relasjoner.

– Spillerne må bli kjent med hverandre. Vi må rett og slett få på plass et lag og lære å bli samspilt. Troppen er forholdsvis stor, så alt ligger til rette. Vi må nok regne med å gå på noen smeller, men det får vi tåle. Når vi kommer til 2019 har vi forhåpentligvis kommet et stykke på vei, slår Michael Andreassen fast.