Totalt ble det solgt 11 biler av det tyske merket i regionen i april, ifølge tall fra OFV. Nummer to på lista var Volvo, etterfulgt av Nissan og Mazda. Volkswagen var også det mestselgende merke på samme tid i fjor, da med 12 solgte i regionen.

Har bredt modellspekter

Daglig leder ved Volkswagen-forhandler Sortland Auto, Steinar Stephansen, sier at bilmerket generelt selger godt året rundt.

– Vi venter med å gjøre en oppsummering først når året er omme, men Volkswagen har vært markedsledende i 11 år. Det handler både om at vi har et bredt modellspekter som treffer publikum, både når det gjelder person og varebil, sier Stephansen til VOL.

– Og så er det selvsagt gode biler, legger han til.

Tilbyr alle produkter

Han forteller at de både har fossile, ladbare og hybridbiler i porteføljen og tilbyr alle produktene til kundene i regionen.

– Vi lever i en verden der vi beveger oss stadig mer mot fullelektriske biler. Og nå er det en ny generasjon biler på gang som kommer i løpet av et års tid. Samtidig selger vi biler med to tanker i hodet, både fossilt, ladbart og fullelektrisk. Vi har fortsatt planer om å selge fossile biler i mange år til, slår han fast.

Stadig mer søkelys på elbil

Stephansen understreker at fullelektriske biler er noe alle bilhus er svært opptatt av om dagen.

– I fjor så vi en generell trend her både her i regionen og på landsbasis hvor tallet på fossile biler gikk ned til fordel for fullelektriske og ladbare, og en den trenden har fortsatt i år. Men det har vært en utfordring med lang leveringstid, sier den daglige lederen.

Som alle andre bilmerker finnes også Volkswagen i ulike modeller. Den som de solgte mest av i april, ifølge Stephansen, er Volkswagen Golf.

– Ellers går det mest i Tiguan og Passat, sier han.

Selger mest før ferien

På spørsmål om når på året Sortland Auto selger mest biler, svarer Stephansen:

– Det kommer jo ofte en topp like før fellesferien. Da er mange i kjøpemodus og bestemmer seg for å kjøpe. Ellers er det sesong hele året. Tidligere så vi en større variasjon i vintermånedene, der aktiviteten var litt slakkere, sier han.

Selv om Volkswagen toppet salgsstatistikken for april, er det et annet bilmerke som har solgt mest så langt i år, nemlig Nissan, med 39 biler, noe som er henholdsvis 14 og 16 mer enn Volkswagen og Volvo. Det er for øvrig solgt 158 biler i regionen siden 1.januar.